ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πατίνια, δίκυκλα, καρότσι και κάδο απορριμάτων «είδε» το υποβρύχιο drone στο βυθό του Θερμαϊκού

Πατίνια, δίκυκλα, καρότσι και κάδο απορριμάτων «είδε» το υποβρύχιο drone στο βυθό του Θερμαϊκού Facebook Twitter
0

Δεκάδες μεταλλικά αντικείμενα εντόπισε το υποβρύχιο drone που σάρωσε το Σάββατο τμήμα του Θερμαϊκού Κόλπου στη Θεσσαλονίκη.

Ένας μεταλλικός κάδος απορριμμάτων, ένα μηχανάκι και ένα καρότσι σούπερ μάρκετ είναι μερικά από αυτά που βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας, ρυπαίνοντας το περιβάλλον, και τα οποία είδε στην οθόνη του ο αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Γιώργος Μίνος, μέσω της κάμερας που διαθέτει το τηλεκατευθυνόμενο όχημα.

 

Συνολικά το GPS του drone εντόπισε 45 στίγματα από μεταλλικά αντικείμενα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα ηλεκτρικά πατίνια καθώς και εξωλέμβιες μηχανές, ποδήλατα και μηχανάκια. Τα ογκώδη απορρίμματα, όπως δήλωσε κατά τη χθεσινή επιχείρηση ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης, πρόκειται να ανασυρθούν με σκάφος εντός 10 με 15 ημερών, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Εχθές μάλιστα ανασύρθηκε ένα ποδήλατο, που βρισκόταν σε ρηχά νερά στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

 
 

Υπενθυμίζεται πως η χθεσινή δράση, που αναπτύχθηκε από το Μακεδονία Παλλάς μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, αποτελεί το τρίτο σκέλος της επιχείρησης καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

 

Με πληροφορίες από Voria

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM