Ναύπλιο: Μπαρ διοργάνωσε «πάρτι βλασφημίας» - Η αφίσα με τον μακιγιαρισμένο Ιησού προκάλεσε αντιδράσεις

Ναύπλιο: Μπαρ διοργάνωσε «πάρτι βλασφημίας» - Η αφίσα με τον μακιγιαρισμένο Ιησού προκάλεσε αντιδράσεις Facebook Twitter
6

Αντιδράσεις προκάλεσε, στο Ναύπλιο, ένα πάρτι που διοργάνωσε μπαρ της περιοχής, την παραμονή των Χριστουγέννων. 

Για την προώθηση της εορταστικής εκδήλωσης, οι διοργανωτές του πάρτι χρησιμοποίησαν μια αφίσα που παρουσιάζει τον Ιησού μακιγιαρισμένο, να φορά σκουλαρίκια. «Γιορτάζουμε τα 2019α γενέθλια του ανθρώπου που έφερε στον κόσμο το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης προς όλους με μια κλασική εορταστική εξευτελιστική παρτάρα όπως κάθε χρόνο», έγραφαν μεταξύ άλλων οι υπεύθυνοι στο μήνυμα που συνόδευε την αφίσα, καταλήγοντας περιπαικτικά «Αμαρτωλοί όλου του κόσμου ελάτε». 

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Αργολικές Ειδήσεις», η αλλοιωμένη εικόνα του Ιησού προκάλεσε την αντίδραση του εφημέριου του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου στο Ναύπλιο. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, ο ιερές κατέληξε σε φραστική αντιπαράθεση με τους διοργανωτές του πάρτι, που διεξήχθη κανονικά. 

Ναύπλιο: Μπαρ διοργάνωσε «πάρτι βλασφημίας» - Η αφίσα με τον μακιγιαρισμένο Ιησού προκάλεσε αντιδράσεις Facebook Twitter

Με πληροφορίες από Argolikeseidhseis.gr

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Δεν είχαν καμιά σουλειά να καταπιαστούν με το συγκεκριμένο 'λεπτό' ζήτημα, όχι επειδή ντε και σώνει αφορά ειδικά τον Χριστό και αυτη τη θρησκεία, αλλά γιατί υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι νιώθουν προσβεβλημένοι σε κάθε τέτοια περίπτωση.. Πέραν τούτου, Θα προσθέσω κι εγώ ότι με τον Μωάμεθ, π.χ. δε νομίζω πως θα ανέβαζαν κάτι ανάλογο... Καθένας δικαιούται να πιστςύει σε ό,τι θέλει ή να μη πιστεύει σε κάτι. Αυτό όμως δε δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να θίγει, με οιονδήποτε τρόπο, τα σύμβολα πίστης κάποιου άλλου, νομίζω κάπου έχει χαθεί η μπάλα..
"Διανοουμενιά" με επικάλυψη μάρκετιγκ - πως λέμε σοκολάτας ; - ή - πιο απλά -, απόλυτη έλλειψη συνείδησης τι σημαίνει διεθνώς "θρησκευτικό σύμβολο".Τέτοια σοβαρότητα. Μετά, θα πάμε - ό μη γένοιτο - να πολεμήσουμε τους Τούρκους - που το θρησκευτικό τους συναίσθημα το κρατάνε ως γνωστό ψηλά και το εξάπτει συνέχεια ο Ερντογάν - και θα θέλουμε να νικήσουμε για τα ιερά και τα όσιά μας. Νοημοσύνη - πνευματική και συναισθηματική - ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΑΔΙΚΟΥ.
Όταν ήμουν μικρός περνούσαμε με τους φίλους μου έξω από ένα σπίτι με ψηλά κάγκελα που μέσα είχε ένα σκύλο. Συνηθίζαμε να βγάζουμε κραυγές και να προκαλούμε τον σκύλο γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε συνέπειες. Αντιθέτως λίγα στενά παρακάτω είχε ένα σκύλο αδέσποτο σχετικά νέο στην περιοχή ,άλλης ράτσας και εξαιτίας του είτε δεν περνούσαμε από εκεί τις περισσότερες φορές είτε περνούσαμε γρήγορα με σκυφτά τα κεφάλια φοβισμένοι. Ήταν η ηλικία που με την συμπεριφορά μας στον πρώτο σκύλο νιώθαμε και αντρακια και ότι κάτι καναμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν γουστάραμε τους σκύλους αλλά επίσης αλήθεια είναι ότι δεν μας ενόχλησε ποτέ κανείς ώστε να δικαιολογείται η συμπεριφορά μας. Τουλάχιστον εμεις τώρα μεγαλώσαμε και καταλάβαμε πόσο ...... ήμασταν.
Πολύ ωραία η ιστορία σου, άκου και μια άλλη.Κάποτε σε ένα χωριό σε ένα κέντρο διασκέδασης γινόταν ένας γάμος. Η νύφη και ο γαμπρός ήταν νέοι, όμορφοι και πολύ δημοφιλείς και όλο το χωριό παρευρίσκονταν. Το γλέντι είχε ανάψει, ο κόσμος έτρωγε, έπινε, χόρευε και γλεντούσε εκστασιασμένος μέσα στο κέφι και τη μουσική.Κάποια στιγμή μια κάμπια περπάτησε πάνω σε ένα τζάμι, αφήνοντας αυτό το χαρακτηριστικό γλοιώδες ίχνος πίσω της.Κανείς δεν την πήρε χαμπάρι, και πώς θα μπορούσε άλλωστε μέσα σε αυτό το γλέντι, καθώς το ίχνος της εξατμίστηκε ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα.
Ανοησίες...Και οι διοργανωτές της «παρτάρας» (που βεβαίως δεν θα τολμήσουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο π.χ. για τον Μωάμεθ), αλλά και για το «επεισόδιο» του εφημέριου, που δεν χρειαζόταν. Ο πολύς κόσμος ζει Χριστούγεννα χωρίς Χριστό, και απλά βρίσκει μια ευκαιρία για αργία, κατανάλωση και γλέντι. Ειδάλλως, διωγμένους, χωρίς στέγη και με μωρά παιδιά, έχει όπου κι αν κοιτάξουμε... Δεν είναι σε φάτνη, ούτε τους ψάλλουν άγγελοι εξ ουρανού, αλλά άνθρωποι σε ανάγκη...