Ανακατάληψη στο στέκι της ΑΣΟΕΕ - «Το υπόγειο είναι δικό μας»

Ανακατάληψη στο στέκι της ΑΣΟΕΕ - «Το υπόγειο είναι δικό μας» Facebook Twitter
2

Μία εβδομάδα μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΟΕΕ, υποστηρίζει σε κείμενό του ότι όχι μόνο ανακατέλαβε το υπόγειο του Πανεπιστημίου, αλλά εντατικοποιεί την παρουσία του.

Συγκεκριμένα, σε κείμενο υπό τον τίτλο «το υπόγειο θα είναι πάντα δικό μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η «'αποτελεσματικότητα' της Ελληνικής Αστυνομίας φάνηκε στα ευρήματα της «'γιάφκας'» που αποτελούνταν από άδεια μπουκάλια αλκοόλ, πυροσβεστήρες, κράνη, έντυπα αναρχικού περιεχομένου (sic) και ένα καλοριφέρ τα οποία προφανώς και συνδέονται με την εγχώρια και διεθνή τρομοκρατία.

Παρόλα αυτά, όσο επικρατούσε το λοκ αουτ στη σχολή οι αστυνομικές αρχές, σε συνεργασία με τις πρυτανικές, επεμβαίνουν άτυπα για δεύτερη φορά, κλέβοντας τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρισκόταν στο δεύτερο χώρο του στεκιού(ο οποίος δεν εκκενώθηκε) και τη βιβλιοθήκη, μετατρέποντας το στέκι σε ένα αποστειρωμένο πανεπιστημιακό χώρο βάφοντας τον παράλληλα στα χρώματα του πανεπιστημίου».

Δηλώνουν τέλος «αμετανόητοι και πιστοί στους αγώνες και τις δικές τους πολιτικές αξίες». «Δεν μας τρομοκρατούν τα επικοινωνιακά παιχνίδια Χρυσοχοΐδη-Γιακουμάκη και θα είμαστε μόνιμα στα υπόγεια και στα αναχώματα του πολέμου απέναντι στο κράτος και πρυτανικές αρχές. Δεν απαντάμε σε τελεσίγραφα και οι καταλήψεις μας δεν έχουν ημερομηνία λήξης», καταλήγουν.

Σημειώνεται ότι πριν δύο μέρες, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο από την πλευρά του διέψευσε τα δημοσιεύματα για κατάληψη χώρων του πανεπιστημίου.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη αντίδραση των Αιγύπτιων ψαράδων στην αίτηση αποφυλάκισης Κασιδιάρη

Ελλάδα / Η πρώτη αντίδραση των Αιγύπτιων ψαράδων στην αίτηση αποφυλάκισης Κασιδιάρη

Η δήλωση ολοκληρώνεται με αυστηρή προειδοποίηση προς τη Δικαιοσύνη, ειδικά υπό το φως της αποφυλάκισης δύο ακόμα καταδικασμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής – των Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Παππά
LIFO NEWSROOM
Δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα: Με φωτογραφίες του παιδιού της, καταθέτει η μητέρα της

Ελλάδα / Δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα: Με φωτογραφίες του παιδιού της, καταθέτει η μητέρα της

«Είμαι η μαμά της Κυριακής Γρίβα που δολοφονήθηκε στο αστυνομικό τμήμα από τον πρώην σύντροφο της», έτσι συστήνομαι από την 1η Απριλίου 2024, κατέθεσε η Δέσποινα Καλλέα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
«Το υπόγειο είναι δικό μας»- Αυτό ακριβώς, για τέτοια μέρη είστε μόνο.μετατρέποντας το στέκι σε ένα αποστειρωμένο πανεπιστημιακό χώρο βάφοντας τον παράλληλα στα χρώματα του πανεπιστημίου».- Απίστευτο, μα τι θράσος να μαζέψει το Πανεπιστήμιο τα σκουπίδια και να βάψει τους διαδρόμους νάναι καθαροί αντί να υπάρχουν παντού μπουκάλια, φυλλάδια και καταμουντζουρεμενοι τοίχοι. Μιλάμε είναι στον κόσμο τους. Τα ίδια μπορούν να κάνουν και σε ένα απ τα πολλά παρατημένα κτήρια που υπάρχουν, γιατί δεν πάνε? Άλλωστε δεν θα τους πείραζε κανείς εφόσον δεν θα μπαίναν ταραχοποιά στοιχεία στο στέκι. Τι, όχι?θα είμαστε μόνιμα στα υπόγεια και στα αναχώματα του πολέμου απέναντι στο κράτος και πρυτανικές αρχές.- Ξανά: ζουν "αλλού". Απέτυχε η κοινωνική ενσωμάτωση. Κάντε αγώνα εκεί που πρέπει, όχι στους διαδρόμους του Οικονομικού Πανεπιστημίου ή της Νομικής Αθηνών.