25η Μαρτίου: Live η στρατιωτική παρέλαση

25η Μαρτίου παρελαση Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη. 

Για πρώτη φορά στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου συμμετέχουν τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1Α3, ενώ διελεύσεις πραγματοποιούν και τα μαχητικά F-16 Viper. 

Πιο αναλυτικά, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου συμμετέχουν φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς, ενώ για πρώτη φορά παρελαύνουν τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «Patriot» και «Βέλος».

Επίσης, παρελαύνουν φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων σπουδαστών και σπουδαστριών των στρατιωτικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Διελεύσεις πραγματοποιούν ελικόπτερα Apache, NH-90, Kiowa Warrior, UH-1H και Chinook του Στρατού Ξηράς, Sikorsky S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα των Σωμάτων Ασφαλείας και μαχητικά αεροσκάφη Rafale, Mirage 2000-5, F-4E και Spitfire MJ755. Για πρώτη φορά  θα γίνουν διελεύσεις μαχητικών F-16 Viper Fighting Falcon και εκπαιδευτικών T-6A Texan II 120.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης, ενώ τροποποιήσεις έχουν γίνει στα δρομολόγια του τραμ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ