Προειδοποιητικές βολές του Λιμενικού σε τουρκικό ταχύπλοο στο Αιγαίο

Προειδοποιητικές βολές του Λιμενικού σε τουρκικό ταχύπλοο στο Αιγαίο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Διαψεύδει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος δημοσιεύματα των τουρκικών Μέσων, ότι σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής πυροβόλησε εναντίον σκάφους με μετανάστες ανοιχτά του Τσεσμέ της Σμύρνης, ενώ αυτό κατευθυνόταν προς τη Χίο. Ωστόσο κάνει λόγο για προειδοποιητικές βολές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την Τρίτη Νοεμβρίου θαλαμηγό ταχύπλοο σκάφος που είχε εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα έσβησε τα φώτα του και αφού άρχισε να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς ανέπτυξε ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές.

Στο πλαίσιο επιχειρησιακών διαταγών, πραγματοποιήθηκαν, από το πλωτό του λιμενικού στα ελληνικά χωρικά ύδατα, οι προβλεπόμενοι ελιγμοί ακινητοποίησης του ταχυπλόου με χρήση προβολέα, μεγαφώνων καθώς επίσης και με τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα ως προς την ακινητοποίησή του.

Σύμφωνα με το λιμενικό η συγκεκριμένη θαλαμηγός είχε απασχολήσει στο παρελθόν με αρκετά συμβάντα μεταφοράς μεταναστών, τους οποίους αποβίβαζε στην ευρύτερη περιοχή όπου έλαβε χώρα το εν λόγω συμβάν, χωρίς να έχει καταστεί δυνατή μέχρι σήμερα η ακινητοποίησή του και η σύλληψη των μελών του πληρώματος του.

Τελικά το ανωτέρω ύποπτο θαλαμηγό σκάφος εξήλθε των ελληνικών υδάτων προς τα τουρκικά παράλια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ