Σε 48ωρη απεργία αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ - Προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων

Σε 48ωρη απεργία αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ - Προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων Facebook Twitter
0

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων, λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά διάταξης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, την Τετάρτη στις 10 το πρωί. Στα μεγάλα αστικά κέντρα και ιδίως στο κέντρο της Αθήνας είναι εμφανή τα προβλήματα με τους γεμάτους κάδους, καθώς το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απείχαν από υπερωριακή απασχόληση, ενώ σήμερα έβαλαν λουκέτο στα αμαξοστάσια των δήμων.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους των ΟΤΑ το άρθρο 179 του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

Αρκετοί δήμοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να μην βγάλουν σκουπίδια στους δρόμους για να προστατευτεί η δημόσια υγεία. 

Κ. Μπακογιάννης: Ο Δήμος Αθηναίων δίνει μάχη για την καθαριότητα και την δημόσια υγεία

 

Συστηματική προσπάθεια να διατηρηθεί όσο πιο καθαρή γίνεται η πρωτεύουσα -εν μέσω κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους Δήμους όλης της χώρας - κάνει ο Δήμος Αθηναίων με τη συνεργασία των δημοτών. Αν και από την προηγούμενη Τετάρτη οι κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν ως την Πέμπτη, σήμερα Δευτέρα έχουν γίνει από τα χαράματα και θα γίνουν συνολικά περίπου 280 δρομολόγια απορριμματοφόρων που έχουν κάνει αποκομιδή και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες.

Επίσης μεταφέρθηκαν επτά κοντέινερ απορριμμάτων από Νοσοκομεία και καθαρίστηκαν επτά λαϊκές αγορές ενώ μόνο το τελευταίο εικοσιτετράωρο μαζεύτηκαν 490 ογκώδη αντικείμενα από το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

«Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων των Δήμων στην Καθαριότητα, το Πράσινο και το Ηλεκτρολογικό συνεχίζονται. Το ίδιο όμως και οι προσπάθειές μας να διατηρήσουμε κατά το δυνατό, καθαρές τις γειτονιές μας» τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Και προσθέτει: «Με τις δυνάμεις που διαθέτουμε, κάνουμε ότι μπορούμε για να διαχειριστούμε το πρόβλημα όσο γίνεται καλύτερα. Χρειάζεται η συνεργασία όλων μας για να μην ξεφύγει η κατάσταση. Ευχαριστώ όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος και βγάζουν σκουπίδια με φειδώ. Για να προστατεύσουμε όλοι τη δημόσια υγεία».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM