Σάμος: Νύχτα επεισοδίων με φωτιές και τραυματίες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης

Σάμος: Νύχτα επεισοδίων με φωτιές και τραυματίες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Facebook Twitter
0

Ηρεμία επικρατεί στο Βαθύ της Σάμου μετά από μια νύχτα ταραχών με φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του νησιού.

Αποτέλεσμα των συγκρούσεων που ξέσπασαν χθες μεταξύ προσφύγων από τη Συρία και το Αφγανιστάν ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται με τραύματα στο θώρακα και στη πλάτη. Υπάρχουν πληροφορίες πω νοσηλεύθηκαν και άλλοι αιτούντες άσυλο με αναπνευστικά προβλήματα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στο κέντρο της πόλης της Σάμου, όταν ομάδα Αφγανών συγκρούστηκε, για άγνωστους λόγους, με Σύρους πρόσφυγες.

Τα γεγονότα κορυφώθηκαν με τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 10.00 το βράδυ. Οι διαμένοντες του ΚΥΤ άρχισαν να εγκαταλείπουν τον καταυλισμό και κινήθηκαν προς το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Σάμου. Στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης άρχισαν να εισέρχονται σταδιακά οι μετανάστες και πρόσφυγες στη δομή.

Σάμος: Νύχτα επεισοδίων με φωτιές και τραυματίες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον δήμαρχο ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο της φωτιάς προηγήθηκαν επεισόδια μεταξύ μεταναστών στο κέντρο της πόλης, τα οποία στη συνέχεια συνεχίστηκαν στο ΚΥΤ. Ο δήμαρχος μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», κατήγγειλε ότι, έγινε «εξέγερση και η φωτιά είναι μέρος της εξέγερσης».

Σημειώνοντας ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας απόπειρας εμπρησμού στη μία πλευρά του ΚΥΤ, είπε πως λόγω της αποτυχίας της, μπήκε τελικά φωτιά στην άλλη του πλευρά, στην οποία και σημειώθηκε έκρηξη. «Αν είχαμε απόψε ισχυρούς βόρειους ανέμους, το Μάτι δε θα ήταν τίποτα», σχολίασε σχετικά ο Γ.Στάντζος.

Όπως είπε ο δήμαρχος της περιοχής, πλήθος αιτούντων άσυλο έχει βρει καταφύγιο στο κέντρο της πόλης Βαθύ. Από πλευράς τους οι τοπικές Αρχές ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αποφασίστηκε σήμερα να μη λειτουργήσουν τα σχολεία στο Βαθύ. «Έχουμε 7000 μόνιμους κατοίκους και 5700 πρόσφυγες», είπε ο Γ.Στάντζος, τονίζοντας πως οι κάτοικοι της πόλης της Σάμου, στα όρια της οποίας βρίσκεται το ΚΥΤ είναι στο «κόκκινο».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM