Στη δημοσιότητα δόθηκε το ιατρικό ανακοινωθέν για τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, στο Ιπποκράτειο.

 

Ο Πέτρος Τατσόπουλος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί επειγόντως στο χειρουργείο καθώς, όπως έγινε γνωστό, οι γιατροί διέγνωσαν ανεύρυσμα αορτής και η κατάσταση του κρίθηκε «υπερεπείγουσα». Το πρωί, και ενώ ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή «Εκτός γραμμής» στον Alpha, ο Πέτρος Τατσόπουλος, παραπονέθηκε για έντονο πόνο στο στήθος και λίγο αργότερα κατέρρευσε.

 

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, μετά από ένα χειρουργείο πέντε περίπου ωρών, το απόγευμα ο Πέτρος Τατσόπουλος διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

 

«Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

 

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

 

Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».