Πέντε εξωτερικοί, αυτόματοι απινιδωτές τοποθετήθηκαν χθες στο Καρλόβασι της Σάμου, λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο ενός νέου αθλητή.

 

Τον Αύγουστο, ένας 19χρονος αθλητής πέθανε από καρδιακό επεισόδιο, σοκάροντας την τοπική κοινωνία. Σχεδόν αμέσως, ένας γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, ξεκίνησε έρανο για τοποθέτηση αυτόματων απινιδωτών, προκειμένου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να έχουν καλύτερη πρόσβαση και μεγαλύτερες πιθανότητες άμεσης βοήθειας, σε περίπτωση καρδιακού επεισοδίου. 

 

 

 

 

 

Ο Δήμος δυτικής Σάμου τοποθέτησε χθες τους απινιδωτές σε πέντε διαφορετικά σημεία. Οι συσκευές φέρουν επίσης συναγερμό, gps και σύστημα αναλυτικής καταγραφής. Οι απινιδωτές τοποθετήθηκαν στην εκκλησία Αγίας Ματρώνας, έξω από μία ταβέρνα στην πλατεία Μεσαίου Καρλοβασίου, στο λιμάνι έξω από το λιμεναρχείο και στον όρμο Καρλοβασίου, καθώς και στο κιόσκι της πιάτσας ταξί, στην πλατεία στο Νέο Καρλόβασι.

 

Οι κάτοικοι και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται, μπορούν να βρουν ευκολότερα την τοποθεσία των απινιδωτών κατεβάζοντας την εφαρμογή ''Staying Alive" από το playstore. Το Καρλόβασι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σάμου και εμπορικό κέντρο της δυτικής Σάμου.