Πατούλης σε Τσίπρα: Δώσε εντολή για τις αφίσες σου - Σταμάτα να ρυπαίνεις την Αττική

Πατούλης σε Τσίπρα: Δώσε εντολή για τις αφίσες σου - Σταμάτα να ρυπαίνεις την Αττική Facebook Twitter
14

Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έδωσε χθες εντολή να κατέβουν οι αφίσες και τα μπάνερ από στύλους, με αποτέλεσμα να ξηλωθούν, μεταξύ άλλων, και οι αφίσες της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για το τριήμερο κομματικό φεστιβάλ. 

Σήμερα επανήλθε με ένα tweet, μέσω του οποίου απευθύνεται προσωπικά στον πρώην πρωθυπουργό. «Κύριε Τσίπρα, δώστε εντολή να σταματήσει άμεσα η αφισορύπανση της Αττικής. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες για να προβάλλει τις δράσεις της χωρίς να ρυπαίνει τις πόλεις μας, με σεβασμό στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε να «καθαρίσει» την Αττική από όλες τις αυθαίρετα τοποθετημένες αφίσες. «Έχουμε κάνει μια εκστρατεία μέχρι την Παρασκευή» είπε ο κ. Πατούλης. «Μετά δεν θα ξηλώνουν τις αφίσες αλλά θα στέλνουν το φάκελο στον Εισαγγελέα», πρόσθεσε. «Απαγορεύεται η αφισοκόλληση. Πρέπει να γίνουμε περιφέρεια Ευρώπης και αυτό αφορά προφανώς και τα κόμματα, που τα ίδια έχουν ψηφίσει στη Βουλή τους νόμους».

«Υπάρχουν στις στάσεις νόμιμοι διαφημιστικοί χώροι. Θα υπάρξει μία διαδικασία για να νομιμοποιηθούν και άλλοι χώροι».

Πατούλης σε Τσίπρα: Δώσε εντολή για τις αφίσες σου - Σταμάτα να ρυπαίνεις την Αττική Facebook Twitter

Οι χθεσινές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ

 
Ελλάδα
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Αφίσα; Πρόστιμο. Μακάρι να βάλλουν κι άλλες... πιο πολλά χρήματα στα ταμεία από πρόστιμα.Όλα τα άλλα είναι "να' χαμε να λέγαμε"
Η πολιτική αφισοκόλληση -και άρα αφισορύπανση-, με εξαίρεση τα Εξάρχεια και μερικά σημεία του αθηναϊκού κέντρου, αποτελεί μικρό μερίδιο της συνολικής αφισοκόλλησης στην οποία κυριαρχούν οι αφίσες της μουσικής βιομηχανίας (συναυλίες, μικρά τοπικά σκυλάδικα, οικογενειακές ταβερνες με μουσική) και του θεάτρου. Οντως, στις μη προεκλογικές περιόδους, η αφισοκόλληση είναι σχεδόν πάντα αριστερή, καθώς οι μικρές ομάδες και κόμματα της αριστεράς δεν εχουν σχεδόν καθόλου πρόσβαση στα ιδιωτικά ΜΜΕ, οπότε και καταφεύγουν σε αυτό το μέσο. Σε προεκλογικές όμως περιόδους και ιδίως στις δημοτικές εκλογές, οι δρόμοι γεμίζουν με αφίσες με τις φάτσες φωτοσοπιασμένων υποψηφίων κυρίως από Δεξιά και ΠΑΣΟΚ. Μια δε που ο Πατούλης μας προέκυψε δηλωμένος εχθρός των αφισών, του δίνω ραντεβού στον κόμβο Σίδερα Χαλανδρίου. Αφίσες να δουν τα μάτια του!!!! Βέβαια, καμία δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, όλες από διάφορα θεάματα είναι, αλλά δεν φαντάζομαι να είναι μεροληπτικός και μονόπλευρα στοχοπροσηλωμένος...Παρεμπιπτόντως, κοντά στα φανάρια, θα βρει και ένα παχύ στρώμα αποτσίγαρα...Α, ναι, όσο για τα πανό, και πάλι τα περισσότερα αφορούν εμπορικές εκθέσεις και ιδιωτικές εκδηλώσεις, λίγα είναι πλέον τα πολιτικά.
Πράγματι. Πιο πολύ προεκλογικά βλέπεις πλέον κομματικές αφίσες. Καθ όλη τη διάρκεια του έτους μόνο από κάνα ΚΚΕ, κάτι αριστερά μικρά σχήματα και κάνα "πατριωτικό" κόμμα. Που και αυτοί όχι παντού (στις μουντζούρες στους τοίχους παντως κυριαρχούν οι οπαδοί ομάδων και μετά σε απόσταση κομμάτων). Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας πιο πολύ εκδηλώσεων βλέπεις, δημόσιων και ιδιωτικών (ως επί το πλείστον). Δεν με πειράζουν απαραίτητα εφόσον δεν μπαίνουν και σε κάνα περίεργο σημείο (πχ πανω σε κυκλικό ή σε στροφή και δεν βλέπεις ως οδηγός μετά) ή αν έχουν άδεια. Ωστόσο είναι εξωφρενικό να βλέπεις να κρέμονται/κολλάνε ακόμα ενώ αναφέρονται σε εκδήλωση του....περασμένου Ιουλίου και Αυγούστου! Είναι πολύ δύσκολο να τα κατεβάζουν οι Δήμοι (καλά για πρόστιμο δεν μιλάω καν) ας πούμε μερικές μέρες αργότερα; Γιατί να περνάνε πάντα μήνες ολόκληροι (2-4 σίγουρα, μπορεί και παραπάνω και μαζί με τις νεες συσσωρευονται), τόση αδιαφορία; Και παίζει με τέτοιο ρυθμό χελώνας να πηγαίνει το 75% των Δήμων. Μόνο σε κάναν πεζόδρομο ή πλατεία κεντρική κατεβαίνουν γρήγορα συνήθως. Όσο για τον Πατούλη....λυπάμαι αλλά αδικαιολόγητη δήλωση. Είναι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Όχι εκπρόσωπος της ΝΔ. Δεν έχει καμία δουλειά να στοχοποιεί ένα κόμμα μόνο επειδή το θεωρεί αντίπαλο. Δηλαδή μόνο του Σύριζα τα πανό και αφίσες ρυπαίνουν; Καλά έκανε αλλά θα έπρεπε να αφαιρεί και των υπόλοιπων κομμάτων (έχει και η ΝΔ κάπου κάπου) ή έστω να κατακρίνει και τα υπόλοιπα, όχι ένα μόνο. Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τίποτα άλλο. Ας ξεκινήσει να κατεβάζει και των μαγαζιών περασμένων εκδηλώσεων ή όσων δεν έχουν άδεια και μετά ας λέει μεγάλα λόγια...
Σκ@τ@ στον Πατούλη αλλά αααχ!... Το φχαριστήθηκα.Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία (και) της αφισορρύπανσης είναι εκ των αριστερών.
Τι θυμήθηκα τώρα!Οταν ο Πατούλης έβαζε υποψηφιότητα για δήμαρχος Αμαρουσίου, κάθε κολώνα της Κηφισίας είχε και αφίσες του. Μεταμελήθηκε (και άρα θα μας κάνει και κάποια αυτοκριτική) ή απλά οι αφίσες δεν του χρειάζονται πλέον του ίδιου και μπορεί άνετα να κηρύξει τον πόλεμο κατά των αφισών των ιδεολογικών αντιπάλων του;
Παρεμπιπτόντως, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε (δεν γνωρίζω βέβαια αν όντως το κανει) ότι οι (εύκολα αφαιρούμενες λόγω απουσίας κόλλας) αφίσες σάντουιτς που τοποθετεί αφαιρούνται στη συνέχεια από τα μέλη της
Αν έχεις μάθεις να βλέπεις τα πράγματα σφαιρικά, μιλώντας για παρανομία στον τομέα της διακίνησης της είδησης και των ιδεών, σε μια χώρα όπου τα κανάλια και τα ραδιόφωνα εξέπεμπαν χωρίς άδεια, άρα παρανόμως, επί τριάντα χρόνια, το να τοποθετείς αφίσες και μετά από λίγες ημέρες να τις αποσύρεις (αν βέβαια αληθεύει αυτός ο ισχυρισμός τους) εμπίπτει στην κατηγορία του ανθυποπταίσματος. Δηλαδή, κάτι σαν το καταχρηστικό και αγενές κορνάρισμα οδηγού σε φανάρι, τη στιγμή που 100 μέτρα παρακάτω διαπράττεται μια σειρά φόνων...
Ρε φίλε κάψιμο....Δεν εξέπεμπαν παράνομα. Εξέπεμπαν με τις προσωρινές άδειες διότι η πολιτεία ποτέ δεν είχε ψηφίσει τις μόνιμες...Ειλικρινά δεν σου τόχα να λες τέτοια πράγματα...Θες να βρίζουμε όλοι μαζί τον μακαρίτη τον Λαμπράκη, τον Μπόμπολα και τον Βαρδινογιαννη; Μαζί σου!Αλλο πράγμα λέμε όμως τώρα αδερφέ! Μιλάμε ότι σε καταδικάζουν με το έτσι θέλω να ζεις σε ένα περιβάλλον σκουπιδότοπου. Υπαίθριας χωματερής.