Πολύ αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών λόγω των θυελλωδών ανέμων - Πότε εξασθενούν

Πολύ αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών λόγω των θυελλωδών ανέμων - Πότε εξασθενούν Facebook Twitter
0

Πολύ αυξημένος και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιών λόγω των θυελλωδών βοριάδων που θα εξασθενήσουν σταδιακά από το μεσημέρι, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Ειδικότερα, πολύ υψηλός έως ακραίος είναι σήμερα -εξαιτίας των ισχυρών ανέμων- ο δείκτης επικινδυνότητας εξάπλωσης πυρκαγιάς στην Αττική, στην Κεντρική και στη Νότια Εύβοια, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χίος, Μυτιλήνη, Σάμος), στη Νότια Κρήτη, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο και τοπικά σε περιοχές της Θράκης, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν με θυελλώδεις εντάσεις στο Αιγαίο και το Σάββατο, φτάνοντας τα οκτώ έως εννέα μποφόρ στις Κυκλάδες, στο Στενό του Καφηρέα, στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και στη θάλασσα Κυθήρων. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες.

Στην Ανατολική Αττική, στη Νότια Εύβοια και στις Βορειοδυτικές Κυκλάδες, οι άνεμοι θα φτάσουν σε ένταση τα οκτώ έως εννέα μποφόρ, δημιουργώντας τοπικά προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις και αυξάνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ

Ελλάδα / 17 Νοέμβρη: Ποια μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης παραμένουν στη φυλακή

Ο Σάββας Ξηρός θεωρείται ένα από τα κομβικά πρόσωπα στην πορεία εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη, καθώς η έκρηξη βόμβας στα χέρια του αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΙΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΕΚΡΟΣ

Ελλάδα / Χανιά: Πυκνή θαμνώδης βλάστηση και ξερά κλαδιά «έκρυβαν» τη σορό του 33χρονου για μήνες

Η σορός του 33χρονου γιατρού που αγνοούνταν από τον Δεκέμβριο του 2025 έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και σήμερα αναμένεται να μεταβούν εκεί οι γονείς του για την πλήρη επιβεβαίωση
THE LIFO TEAM