Πέθανε ο Δημήτρης Ρίζος, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος.

 

O Δημήτρης Ρίζος που τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας πέθανε σε ηλικία 83 ετών στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλευόταν.

 

O πρώην διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου και του Αδέσμευτου Τύπου γεννήθηκε 1936 στην Πρώτη Σερρών. Την είδηση για το θάνατο του Δημήτρη Ρίζου έκανε γνωστή ο αδελφός του Νίκος Ρίζος στον ΣΚΑΪ.

 

Τα τελευταία χρόνια είχε απασχολήσει την επικαιρότητα καθώς σε ηλικία 82 ετών κατέληξε για μικρό διάστημα στις φυλακές για χρέη 22.500 ευρώ στο Δημόσιο για παραβάσεις σχετικές με τη Νομοθεσία περί κοινωνικής ασφάλισης και μη καταβολή δεδουλευμένων.


Ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» είχε δηλώσει πτώχευση το 2012 και είχε αναστείλει την έκδοση της εφημερίδας. Μετά την πτώχευσή εργάστηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αλλά λόγω προβλημάτων με την υγεία του αποσύρθηκε τελικά ενώ τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχε κάνει καμία δημόσια εμφάνιση.

 

Για πολλούς στο χώρο των εκδόσεων, ο Δημήτρης Ρίζος ήταν ο εκδότης που εισήγαγε το παραπολιτικό σχόλιο στον Τύπο το οποίο χαρακτήριζε τις εφημερίδες του. Το κοσμικό ρεπορτάζ ήταν επίσης ένα χαρακτηριστικό των εκδόσεών του ενώ ο ίδιος είχε συχνή τηλεοπτική παρουσία σε πάνελ.

 

Δημήτρης και Πέγκυ Ρίζου
Δημήτρης και Πέγκυ Ρίζου

 

Ο Δημήτρης Ρίζος είχε κάνει τρεις γάμους και απέκτησε τρία παιδιά, ένα με κάθε σύζυγό του. Με την Πέγκυ Ρίζου, την τελευταία του σύζυγο, απέκτησε μια κόρη.