Δυστύχημα σε λούνα παρκ: Μεγάλη η ταχύτητα του παιχνιδιού - Τραγική ειρωνεία με τον πατέρα της 14χρονης

Δυστύχημα σε λούνα παρκ: Μεγάλη η ταχύτητα του παιχνιδιού - Τραγική ειρωνεία με τον πατέρα της 14χρονης Facebook Twitter
0

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του θανάτου ενός 14χρονου κοριτσιού σε λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου φέρνουν στο φως τα όσα δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ μια άγνωστη λεπτομέρεια για τον πατέρα της κάνει ακόμη πιο τραγική την ιστορία.

Πώς έγινε το δυστύχημα

 

Το τραγικό δυστύχημα έγινε το βράδυ της Παρασκευής, όταν η 14χρονη έπεσε από το παιχνίδι στο οποίο βρισκόταν και τραυματίστηκε θανάσιμα. Εκείνη την ώρα βρισκόταν πλήθος κόσμου στο λούνα παρκ, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, που σοκαρίστηκαν από τις σκηνές που είδαν να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους.

Η 14χρονη ήταν μαζί με άλλα άτομα πάνω στο παιχνίδι «χαλί» του λούνα παρκ όταν κάποια στιγμή εκσφενδονίστηκε και έπεσε από μεγάλο ύψος στο «ταψί», όπου σφηνώθηκε κάτω από τον σιδερένιο μηχανισμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και τα άκρα. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο αλλά και η πυροσβεστική που απεγκλώβισε την 14χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, αλλά δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, που επικαλείται μαρτυρίες, όλα συνέβησαν όταν η 14χρονη σηκώθηκε όρθια μαζί με τους φίλους της με τα χέρια ψηλά για να βγάλουν φωτογραφία. 

Ωστόσο, η μαρτυρία μιας γυναίκας που ήταν πάνω στο παιχνίδι μαζί με την 14χρονη κόρη της, δίνει διαφορετική διάσταση στην υπόθεση, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια στο e-thessalia.gr, το «χαλί» ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, είτε λόγω βλάβης, είτε λόγω λανθασμένου χειρισμού από τον χειριστή του, με αποτέλεσμα όσοι κάθονταν σε αυτό να τρομοκρατηθούν και να αρχίσουν να ουρλιάζουν.

Δυστύχημα σε λούνα παρκ: Μεγάλη η ταχύτητα του παιχνιδιού - Τραγική ειρωνεία με τον πατέρα της 14χρονης Facebook Twitter

Αυτόπτης μάρτυρας: «Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της»

Μία μητέρα, που την ώρα της τραγωδίας ήταν πάνω στο ίδιο παιχνίδι του λούνα παρκ με την κόρη της, περιέγραψε το τι συνέβη. Σύμφωνα με την ίδια, στην τελευταία περιστροφή το παιχνίδι άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, σαν να είχε χαθεί ο έλεγχος. Μεταξύ άλλων διερευνάται αν αυτό οφείλεται στη συνήθη λειτουργία του παιχνιδιού, ή αν είχε συμβεί κάτι τη συγκεκριμένη στιγμή. «Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αυτόπτες μάρτυρες, που ήταν εκείνη την ώρα πάνω στο ίδιο παιχνίδι του λούνα παρκ, είπαν πως το συγκεκριμένο δεν διαθέτει ζώνες ασφαλείας. Όσοι ανεβαίνουν, ασφαλίζονται με μία μεταλλική μπάρα που πέφτει μπροστά τους.

Η τραγική ειρωνεία με τον πατέρα της 14χρονης

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε ο Ant1, ο πατέρας της άτυχης 14χρονης είναι οδηγός φορτηγού και πριν μόλις μία εβδομάδα, μετέφερε μέρος του εξοπλισμού που τελικά χρησιμοποιήθηκε για να «στηθεί» το λούνα παρκ.

Η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ έχει συλληφθεί και οδηγείται στην εισαγγελία Βόλου με την κατηγορία της έκθεσης σε κίνδυνο με θανατηφόρο αποτέλεσμα, ενώ αναζητείται ο χειριστής του παιχνιδιού που είναι αλλοδαπός.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της ιδιοκτήτριας, η επιχείρηση είχε κανονικά άδεια λειτουργίας, ενώ το μηχάνημα ήταν πιστοποιημένο.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1, ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM