Σάλο και οργή προκαλούν οι δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας σχετικά με τα Εξάρχεια.

 

Εκατοντάδες χρήστες στα social media είναι οργισμένοι και επικρίνουν τις δηλώσεις που έγιναν σήμερα στον αέρα εκπομπής.

 

«Εκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας, ώστε να καταλάβουν μερικοί ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Αστυνομία -και δεν θα το δέχονταν οι αστυνομικοί- να μπούμε ως ταύρος εν υαλοπωλείο ή σαν στρατός ή να κάνουμε εμείς Κύρου ανάβαση ή να κάνουμε την κάθοδο των μυρίων», είπε σήμερα στο ΣΚΑΙ ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας μιλώντας για την επιχείρηση στα Εξάρχεια.

 

 

Σχολιάζοντας στην συνέχεια, ο Σταύρος Μπαλάσκας πρόσθεσε: «Ξέρετε κάτι, έτσι για το δια ταύτα, 100 άνθρωποι, οι οποίοι είναι μετανάστες και βρέθηκαν εκεί μέσα, είναι 100 κακομοίρηδες, 100 άνθρωποι που έχουν ανάγκες υγειονομικές, περίθαλψης, φαγητού. Δεν γνωρίζουμε πώς ήταν εκεί, ποιους πληρώνουν και ήταν εκεί, ποιοι διαφύλασσαν τους χώρους που ήταν μέσα».

 

 

Σε εκείνο το σημείο, η δημοσιογράφος της εκπομπής επανέλαβε τη φράση του με την ηλεκτρική σκούπα, σε μια προσπάθεια να του δώσει την δυνατότητα να ανακαλέσει, δηλώνοντας βέβαιη ότι με τον όρο «σκουπίδια» ο ίδιος εννοούσε την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας.

 

«Με την παρομοίωση σκουπίδια εννοείται την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας;» ρώτησε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος, με τον συμπαρουσιαστή της να προσθέτει: «Όχι τους ανθρώπους;». 

 

Ωστόσο ο κ. Μπαλάσκας συνέχισε: «Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν είναι καίριο θέμα για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, όταν αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει μπορεί δημοσιογραφικό ψωμί που θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε και εδώ».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr