ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ελαφόνησος: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά - Εκκενώνεται ο οικισμός και το κάμπινγκ

Ελαφόνησος: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά - Εκκενώνεται ο οικισμός και το κάμπινγκ Facebook Twitter
0

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που μαίνεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ελαφόνησο και για λόγους ασφαλείας διατάχθηκε προληπτική εκκένωση.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το πρωί στο νησί, προκάλεσαν αναζωπύρωση στα μέτωπα της φωτιάς και οι αρχές διέταξαν εκ νέου την εκκένωση του κάμπινγκ αλλά και σπιτιών του οικισμού «Παναγιά». Ο δήμαρχος του νησιού έχει δώσει εντολή εκκένωσης και για άλλα καταλύματα.

«Η φωτιά είναι ακόμα σε εξέλιξη από χθες. Κάποια στιγμή υπήρχε καλύτερη εικόνα αλλά με την ενίσχυση των ανέμων το πρωί, οι φλόγες εντάθηκαν. Η πυρκαγιά δεν έχει ελεγχθεί σε κάποιο σημείο», εξηγεί αξιωματικός της πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr. Η ίδια πηγή τόνισε πως η εκκένωση έγινε «σε επίπεδο προληπτικής απομάκρυνσης».

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και πλέον στην περιοχή επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 19 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη Canadair και 5 αεροσκάφη PZL. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μεταβαίνει αυτή την ώρα στην περιοχή, μαζί με μια ομάδα της ΕΜΑΚ, για να συντονίσει τις επιχειρήσεις.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM