Το πλοίο Olympus δεμένο στη Σαντορίνη μετά από πρόσκρουση σε ύφαλο

Το πλοίο Olympus δεμένο στη Σαντορίνη μετά από πρόσκρουση σε ύφαλο Facebook Twitter
0

Στη Σαντορίνη παραμένει δεμένο το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο Olympus μετά από πρόσκρουση σε ύφαλο, ενώ πραγματοποιείται επιθεώρηση από ειδικό κλιμάκιο. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το πλοίο προσέκρουσε νωρίτερα σήμερα, κατά τον κατάπλου του στη Σαντορίνη, σε ύφαλο κοντά στη βραχονησίδα Ασπρονήσι. Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, περιμετρικά του Olympus, το οποίο έχει δέσει κανονικά στον Αθηνιό, έχει τοποθετηθεί ειδικό αντιρυπαντικό φράγμα. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλοίο της Sea Speed Ferries εκτελείται επιθεώρηση από το τοπικό κλιμάκιο του κλάδου επιθεώρησης εμπορικών πλοίων. Προς το παρόν το ΥΕΝ δεν έχει δώσει πληροφορίες για τον αριθμό των επιβατών και των οχημάτων. 

Το Olympus έχει ναυπηγηθεί στην Ιαπωνία το 1976 και εκτελούσε το πρώτο του ταξίδι στο δρομολόγιο Πειραιάς - Μήλος - Σαντορίνη - Ρέθυμνο μετά από εκτεταμένες επισκευές. Είχε προηγηθεί μακρά περίοδος ακινησίας.

Στο παρελθόν, υπό ελληνικές πλοιοκτησίες, το πλοίο είχε δραστηριοποιηθεί στην Αδριατική αλλά και στην γραμμή Πειραιάς - Ρέθυμνο με τα ονόματα Maria G., και Έλλη Τ. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στη Λάρισα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι και έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα

Ελλάδα / Φωτιά τώρα στη Λάρισα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι και έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης

«Η κατάσταση κρίνεται σοβαρή, καθώς ο αέρας σπρώχνει με ταχύτητα τις φλόγες με κατεύθυνση προς τη Ροδιά Τυρνάβου», μεταδίδει τοπικό μέσο ενημέρωσης
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΙΚΗ

Ελλάδα / Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής: «Ανεβαίναμε και εμείς στο παιχνίδι» - Τι είπαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη

Όσα ισχυρίστηκαν ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, η σύζυγός του, ο χειριστής του παιχνιδιού «crazy dance» και ο μηχανικός που ανέλαβε τον έλεγχό του
THE LIFO TEAM
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Ελλάδα / Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Μαζική έξοδος των εκδρομέων - Κίνηση σε λιμάνια, έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ

Την τιμητική τους έχουν φέτος και τα τρία μέγαλα λιμάνια της Αττικής, καθώς και οι δύο σταθμοί ΚΤΕΛ με την κίνηση φέτος να παρουσιάζει αύξηση 5% σε σύγκριση με πέρυσι
THE LIFO TEAM