Πρώτη η Ελλάδα σε εξαγωγές φρούτων στη Ρουμανία

Πρώτη η Ελλάδα σε εξαγωγές φρούτων στη Ρουμανία Facebook Twitter
1

Την πρώτη θέση μεταξύ των κρατών της ΕΕ ως προς την αξία των εξαγωγών φρούτων στη Ρουμανία κατείχε η Ελλάδα κατά το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2019, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Σύμφωνα με το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, από το σύνολο των εισαγωγών φρούτων στη Ρουμανία τη συγκεκριμένη περίοδο, το 80,7%, ποσοστό (που αντιστοιχεί σε ποσό 178,6 εκατ. ευρώ), προήλθε από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα: από την Ελλάδα (36 εκατ. ευρώ), τη Γερμανία (28,2 εκατ. ευρώ) και την Ολλανδία (26,8 εκατ. ευρώ).

Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές φρούτων από τη Ρουμανία, την ίδια περίοδο (Ιανουάριος-Απρίλιος 2019) καταγράφηκε πτώση και το συνολικό ποσό διαμορφώθηκε στα 11,1 εκατ. ευρώ.

Από το, δε, σύνολο των εξαγωγών, ποσοστό 85,6%, που αντιστοιχεί σε περίπου 9,5 εκατ. ευρώ, κατευθύνθηκε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα στις: Ιταλία (2,3 εκατ. ευρώ), Ολλανδία (2 εκατ. ευρώ) και Γαλλία (1,3 εκατ. ευρώ).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος: Συνεχείς πανελλαδικές στάσεις εργασίας έως το τέλος Ιανουαρίου

Ελλάδα / Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος: Συνεχείς πανελλαδικές στάσεις εργασίας έως το τέλος Ιανουαρίου

Η Δ.Ο.Ε. κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της, εκφράζοντας την αντίθεσή της τόσο στο πλαίσιο της αξιολόγησης όσο και στην πρακτική της κάλυψης των κενών μέσω υποχρεωτικών υπερωριών
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια