Πανελλήνια θλίψη και η οργή για την αποπλάνηση της 14χρονης που αυτοκτόνησε - Δεν την προστάτεψαν

Πανελλήνια θλίψη και η οργή για την αποπλάνηση της 14χρονης που αυτοκτόνησε - Δεν την προστάτεψαν Facebook Twitter
1

Θλίψη, οργή και πολλά ερωτήματα προκαλεί η είδηση της αυτοκτονίας της 14χρονης στο Μοσχάτο καθώς οι αποκαλύψεις για την αποπλάνηση δείχνουν πως ο 43χρονος που αποπλάνησε το κορίτσι είχε κάνει το ίδιο και με άλλη ανήλικη.

Ο 43χρονος παραδέχθηκε ότι είχε αποπλανήσει αρκετές φορές τη 14χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της πέφτοντας στις γραμμές του ηλεκτρικού, αλλά και πως κατά το παρελθόν είχε αποπλανήσει ένα ακόμη κορίτσι ίδιας ηλικίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν και  φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου στο κινητό του τηλέφωνο.

Ο 43χρονος, που φέρεται να είναι πατέρας συμμαθήτριας της 14χρονης, συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου, κατάχρηση σε ασέλγεια και κατοχή πορνογραφικού υλικού. Ο ίδιος υποστήριξε στην αστυνομία ότι γνώρισε το κορίτσι  στο μίνι μάρκετ που διατηρούσε, την προσέγγισε και τελικά σύναψε μαζί της ερωτική σχέση ενώ υποστήριξε πως η 14χρονη δεν έκανε τίποτα παρά τη θέλησή της και δεν την πίεσε ποτέ «Ηταν με τη θέλησή της. Είχα κερδίσει την εμπιστοσύνη της», φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος για αποπλάνηση.

Το παρασκήνιο της υπόθεσης αποκάλυψε με δελτίο τύπου το «Χαμόγελο του παιδιού». Την Πέμπτη 9 του μήνα, πολίτης κατήγγειλε στην τηλεφωνική γραμμή του οργανισμού πως ένας άνδρας κακοποιούσε κατ' εξακολούθηση ένα ανήλικο κορίτσι μόλις 14 χρόνων. Ο Οργανισμός με τη σειρά του ενημέρωσε τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, να ερευνήσουν την υπόθεση και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Στο μεταξύ οι γονείς της ανήλικης έμαθαν τι συνέβαινε και ο πατριός της την Τρίτη 21 Μαΐου, επιτέθηκε στον συγκεκριμένο άνδρα όσο εκείνος βρισκόταν στο ψιλικατζίδικο που διατηρούσε. Περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία και κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων συνέλαβε τον 43χρονο για αποπλάνηση ανηλίκου κατ' εξακολούθηση.

Πανελλήνια θλίψη και η οργή για την αποπλάνηση της 14χρονης που αυτοκτόνησε - Δεν την προστάτεψαν Facebook Twitter

Κανείς όμως αρμόδιος δεν σκέφτηκε τότε να υποστηρίξει άμεσα την μικρή μαθήτρια και την οικογένεια της. Η 14χρονη που ένιωθε ερωτευμένη μαζί του, έγραψε τα συναισθήματα της σε ένα σημείωμα και δυο μέρες μετά, έβαλε τέλος στη ζωή της πέφτοντας τις ράγες του τρένου στον Ηλεκτρικό σταθμό Μοσχάτου.

Με το θέμα ασχολήθηκε χθες και η εκπομπή Φως στο Τούνελ με την Αγγελική Νικολούλη να σημειώνει την βασική παράλειψη στην ιστορία: «Κανείς δεν σκέφτηκε στο αρμόδιο τμήμα προστασίας Ανηλίκων να οχυρώσει με ψυχολόγους το παιδί και την οικογένεια; Σαν μάνα, πολίτης, και ρεπόρτερ αγανακτώ! Οι πολίτες καταγγέλλουν τέτοια σοβαρά περιστατικά , αλλά δυστυχώς δεν αξιολογούνται όπως θα 'πρεπε και χάνονται ανθρώπινες ζωές...», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Γιαννόπουλος, ανέφερε: «Αμέσως μόλις μας κάλεσε ο πολίτης και κατήγγειλε τι συνέβαινε με την 14χρονη, παρακάμψαμε την γραφειοκρατία και τον συνδέσαμε κατευθείαν με το τμήμα Ανηλίκων. Την επόμενη μέρα ακριβώς, στείλαμε όλα τα στοιχεία της καταγγελίας στην Εισαγγελία. Ενημερώσαμε άμεσα τις Αρχές όπως κάνουμε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Παρά το γεγονός ότι στο τμήμα προστασίας Ανηλίκων υπάρχουν δύο εξαίρετοι ψυχολόγοι, το παιδί δεν προστατεύτηκε. Το «Χαμόγελο» διαθέτει το μοναδικό κέντρο στην Αθήνα για ανάλογες περιπτώσεις. Δυστυχώς δεν μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε», κατέληξε με έμφαση.

Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056

 

«Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111

 

Πανελλήνια θλίψη και η οργή για την αποπλάνηση της 14χρονης που αυτοκτόνησε - Δεν την προστάτεψαν Facebook Twitter

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
«Ηταν με τη θέλησή της. Είχα κερδίσει την εμπιστοσύνη της», φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος για αποπλάνηση. Πηγή: www.lifo.grΑυτό σημαίνει αποπλάνηση...πόση ανωμαλία να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα χωρίς μάλιστα ίχνος μεταμέλειας για το θάνατο του κοριτσιού. Το μόνο που θα τον στενοχώρησε φαντάζομαι είναι ότι πλέον δε θα ικανοποιεί τις ορέξεις του.