Πορεία υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκατοντάδες άτομα, στο κέντρο της Αθήνας. 

 

 

Περίπου 500 άτομα συναντήθηκαν στο Μοναστηράκι και αυτή την ώρα κινούνται σε διάφορους δρόμους της Αθήνας ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός και παρακολουθούν από κοντά την πορεία. Το πρωί, το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου συζήτησε κεκλεισμένων των θυρών την αίτηση αναίρεσης που έκανε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

 

 

Η κα Δημητρίου είχε κάνει αίτηση σε βάρος του απορριπτικού βουλεύματος του Τριμελούς Εφετείου Βόλου για την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Στη σχετική δικογραφία συμπεριελήφθη και το υπόμνημα που κατέθεσε η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντινα, σύμφωνα με το οποίο πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις για την χορήγηση της άδειας αλλά και οι ουσιαστικές.

 

 


Σύμφωνα με την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η αντιφατική νομολογία για το κατά πόσο δικαιούνται άδεια οι πολυ-ισοβήτες, θα πρέπει να λυθεί σε ανώτατο επίπεδο. Στην περίπτωση που τελικά αναιρεθεί το σχετικό βούλευμα, η δικογραφία θα επιστρέψει στον Βόλο, όπου η υπόθεση θα εξεταστεί εκ νέου από διαφορετική σύνθεση. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr