ΕΝΦΙΑ: Αλλαγές στον υπολογισμό της ακίνητης περιουσίας άνω των 60.000€

ΕΝΦΙΑ: Αλλαγές στον υπολογισμό της ακίνητης περιουσίας άνω των 60.000€ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αλλαγές στον υπολογισμό της συνολικής ακίνητης περιουσίας για τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ, φέρνει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή και θα τεθεί αύριο σε ψηφοφορία.

Στόχος της εν λόγω ρύθμισης, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, είναι να διασφαλιστεί ότι στις περιπτώσεις που η μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ είναι μικρότερη ή ίση των 100 ευρώ, θα λαμβάνεται ολόκληρη. Αναλυτικά, όταν η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας υπερβαίνει τα 60.000 ευρώ αλλά η μείωση δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ, θα εφαρμόζεται μείωση 30%. Αντίθετα, στις περιπτώσεις που η μείωση υπερβαίνει τα 100 ευρώ, η τελική έκπτωση θα πέφτει στα 100 ευρώ, μείον 0,7 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ, πάνω από τα 60.000 ευρώ (σε αξίας ακίνητης περιουσίας). 

Αυτό που μένει να προσδιοριστεί είναι πόσοι φορολογούμενοι (φυσικά πρόσωπα) θα ενταχθούν σε αυτή. Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο εισάγεται αύριο το πρωί στην Ολομέλεια προς συζήτηση και άμεση ψήφιση. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους πάντως, η εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης αναμένεται να προκαλέσει απώλειες στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού.

Πέρασαν οι 120 δόσεις και η 13η σύνταξη

Σήμερα, με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε από την ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις 120 δόσεις και οι τροπολογίες για την 13η σύνταξη και τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση και ενέργεια. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η ΔΗΣΥ, η ΧΑ και το Ποτάμι. Το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων ψήφισαν «παρών».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM