Συντάξεις: Αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής

Συντάξεις: Αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής Facebook Twitter
0

Αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής των κύριων συντάξεων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομοσχέδιο των 120 δόσεων.

Συγκεκριμένα, όσοι προέρχονται από ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ θα εισπράττουν τις συντάξεις από τον ΕΦΚΑ την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. Έτσι, οι μη μισθωτοί (ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) που έως τώρα πληρώνονταν στις αρχές του μήνα, θα πληρώνονται πλέον νωρίτερα. 

Αντίθετοι, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα (πρ. ΙΚΑ) θα εισπράττουν τη σύνταξή τους την προτελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, οι ημερομηνίες μπορεί να διαφοροποιούνται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΦΚΑ.

Επικουρικές

Όταν ψηφιστεί η νέα ρύθμιση, οι επικουρικές θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, αντί για την δεύτερη εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM