Το Sunny Beach της Βουλγαρίας είναι το φθηνότερο ευρωπαϊκό θέρετρο για ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με μια ανάλυση 20 παραθαλάσσιων προορισμών.

 

Οι τιμές στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας είναι κατά ένα τρίτο χαμηλότερες από ό, τι στον πλησιέστερο ανταγωνιστή του, το Πορτογαλικό Αλγκάρβε, ανέφερε η ετήσια έρευνα του Post Office Travel Money που μεταδίδει το BBC.

 

Η ανάλυση έλαβε υπόψη το κόστος εννέα υπηρεσιών και προϊόντων, μεταξύ των οποίων τα γεύματα, τα αντηλιακά και το νερό.

 

Το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας ήταν το επόμενο φθηνότερο, ακολουθούμενο από τον Μαρμαρίς στην Τουρκία.

 

Το Σορέντο στην Ιταλία είναι ο πιο ακριβός από τους προορισμούς, με τιμές τρεις φορές υψηλότερες από ό, τι στο Sunny Beach.


Στο βουλγαρικό θέρετρο, όπου οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 10,7% το περασμένο έτος, οι παραθεριστές μπορούν να βρουν ένα γεύμα δύο πιάτων για δύο άτομα πληρώνοντας 8,42 λίρες και να πληρώσουν μόλις 1,17 λίρες για ένα ποτήρι κρασί σε ένα μπαρ.

 

Η έρευνα εξετάζει τις τιμές και σε τρεις δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας: την Κέρκυρα, την Χαλκιδική και την Κρήτη.

 

Το νησί της Κρήτης βρίσκεται στην 6η θέση της καταμέτρησης για τους πιο φτηνούς προορισμούς, αλλά η Χαλκιδική είναι στη 13 θέση και η Κέρκυρα ακόμη πιο ακριβή στην 14η θέση.

 

Οι πίνακες με την κατάταξη και τις τιμές αναλυτικά:

 

 

 

 

 

«Η πτώση των τιμών θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις στα ευρωπαϊκά θέρετρα επιθυμούν να προσελκύσουν τους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου και θα κρατήσουν τα κόστη χαμηλά για να το κάνουν»,  δήλωσε ο επικεφαλής της, Nick Boden.

 

Υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των τιμών που στα θέρετρα αυτό το έτος ενώ η εκπρόσωπος της ταξιδιωτικής ένωσης εμπορίου Abta, δήλωσε πως τα μέλη της Abta δείχνουν φέτος  ενδιαφέρον για ταξίδια στη Βουλγαρία και την Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr