Συγκλονιστικές είναι μαρτυρίες για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε νωρίτερα στον Νέο Κόσμο, όταν μία μητέρα και το τετράχρονο κορίτσι της βρήκαν τον θάνατο, πέφτοντας από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας, λίγο πριν τις 4:30μ.μ

 

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μένει πολύ κοντά στο σημείο, η μητέρα (35-40 ετών) πρώτα έριξε το παιδί της και στη συνέχεια έπεσε και η ίδια.

 

«Άκουσα φωνές μωρού. Κλάματα. Σάστισα», θυμάται η γυναίκα. «Της λέω τι κάνετε; "Εσείς τι θέλετε;" μου απάντησε. Το παιδάκι φώναζε "θέλω τον μπαμπά μου"».

 

«Είδα το παιδάκι να κρέμεται έξω από το μπαλκόνι. "Τι κάνεις;", τη ρώτησα. "Το παιδί είναι έξω από το μπαλκόνι". "Δεν βλέπεις καλά. Βγάλε τα γυαλιά σου" μου απάντησε. Λέω στο γιο μου, πού είναι το παιδί; Έξω από το μπαλκόνι μου απάντησε.Πριν προλάβω, πέταξε το κοριτσάκι».

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

«Δεν είδα. Κάλυψα τα μάτια της μικρής μου κόρης. δεν ξέρω αν το είδε ο γιος μου. Μπορεί, άκουσα φωνές. Πήγα τα παιδιά στη γωνία, να μη δουν. Γύρισα και είδα ότι είχε βγάλει το πόδι από το μπαλκόνι».

 

Μάταια προσπάθησε να την μεταπείσει. «Μην το κάνεις. Θα σε βοηθήσω εγώ. Τι θες να σου κάνω εγώ;» παρακάλεσε η αυτόπτης μάρτυρας «Δεν μπορείς να κάτι εσύ», αποκρίθηκε η μητέρα και πήδηξε στο κενό, 

 

Το 4χρονο κορίτσι διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παίδων όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του ενώ ακαριαίο θάνατο βρήκε και η μητέρα. 

 

Την ώρα που η αυτόπτης μάρτυρας επιχειρούσε να μεταπείσει τη μητέρα, ο σύζυγος και πατέρας είχε μόλις φτάσει κάτω από το σπίτι του.

 

Πανικόβλητος προσπάθησε να ανέβει εγκαίρως στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου αλλά, σύμφωνα με μαρτυρίες, η σύζυγός του είχε βάλει σύρτη στην πόρτα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει. Ο άνδρας χτύπησε σε διπλανό διαμέρισμα και επιχείρησε να περάσει στο μπαλκόνι του από εκεί, αλλά δεν πρόλαβε. 

 

 

 

Και δεύτερη μαρτυρία

 

«Είδα μία γυναίκα απέναντι στο δρόμο να κρύβει τα πρόσωπα των παιδιών της και να φωνάζει "μην πέσεις, μην πέσεις". Κοιτάω επάνω και βλέπω τη μαμά έξω από το κάγκελο και ακούω τη γυναίκα από κάτω να φωνάζει "μην πέσεις και εσύ", γιατί από ότι κατάλαβα είχε ήδη πετάξει το παιδί της», ανέφερε ένας γείτονας που βρισκόταν στο σημείο. 

 

Ο ίδιος φώναξε στη γυναίκα: «μπες μέσα έρχομαι πάνω, μην πέφτεις, μπες μέσα».

 

«Μέχρι να πάω μέσα να βάλω παπούτσια άκουσα τον ήχο, δυστυχώς είχε πέσει και η ίδια. Κατέβηκα κάτω γρήγορα και είδα και τον πατέρα ο οποίος κόντευε να καταρρεύσει ο άνθρωπος με αυτά που είδα (...) Τον κράτησα να μην σηκώσει τη μαμά ή το παιδί γιατί ήταν ήδη βαριά χτυπημένες», ανέφερε ο άνδρας. «Η κοπέλα ήταν πάντα χαμογελαστή. Όταν την κοίταξα πριν πέσει ήταν πολύ ήρεμη. Όταν προσπάθησαν να μπουν στο διαμέρισμα είδαν ότι ήταν κλειδωμένη από μέσα με μάνταλο».