Εγκληματική οργάνωση η οποία εξέδιδε δεκάδες γυναίκες Ελληνίδες και αλλοδαπές μέσω «γραφείου» ερωτικών ραντεβού εξάρθρωσε η αστυνομία.

 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ η οργάνωση λειτουργούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εξέδιδε νεαρές κοπέλες τις οποίες εκμεταλλευόταν καθώς είχαν οικονομικά προβλήματα.  

 

Συνολικά συνελήφθησαν δεκατέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας 45χρονος Έλληνας φωτογράφος, που εμφανίζεται ως ο αρχηγός του κυκλώματος. Συγκατηγορούμενοι τους είναι έντεκα επιπλέον άτομα.

 

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά  το τελευταίο τρίμηνο η σπείρα προώθησε στην πορνεία τουλάχιστον 45 γυναίκες, ανάμεσα τους 15 φοιτήτριες καθώς και μια μαθήτρια Λυκείου, 17 ετών. 

 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας το κάθε «ραντεβού» πληρωνόταν από τον πελάτη 130 ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, παρακρατούνταν από τα μέλη της οργάνωσης και διαμοιράζονταν, αναλόγως με τον ρόλο που κατείχαν. Τα 50 ευρώ «πήγαιναν» τον αρχηγό, 20 ευρώ στον οδηγό και τα υπόλοιπα 60 κρατούσε η κοπέλα.

 

 Τα μέλη της εντόπιζαν γυναίκες, που βρίσκονταν σε ευάλωτη οικονομική και κοινωνική θέση, τις προσέγγιζαν σε καταστήματα μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της Αττικής. Στη συνέχεια, είτε αποσπούσαν τη συναίνεσή τους με τη χρήση απατηλών μέσων, είτε τις παρέσυραν, με πληρωμές και υποσχέσεις πολυτελούς διαβίωσης, με σκοπό να απασχοληθούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους.

 

Προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους, παρείχαν ταυτόχρονα τόσο υποσχέσεις νόμιμης εργασίας, όσο και ψευδείς διαβεβαιώσεις για τη δυνατότητα απασχόλησης τους αποκλειστικά ως συνοδών, χωρίς την πραγματοποίηση σεξουαλικών επαφών. Για την εξεύρεση «πελατών» μάλιστα είχαν συστήσει «γραφείο» ερωτικών ραντεβού που λειτουργούσε μέσω του διαδικτύου.

 

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν στη λήψη επαγγελματικών γυμνών φωτογραφιών και βίντεο των εκδιδομένων, σε πολυτελή οικία στα νότια προάστια.

 

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε ύστερα από αστυνομική επιχείρηση , όπου σε προκαθορισμένο ερωτικό ραντεβού με εκδιδόμενη του εν λόγω «γραφείου» σε ξενοδοχείο της Αττικής, συνελήφθη το μέλος της οργάνωσης που την μετέφερε.

 

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων :

 

- 4390 ευρώ,

 

- επτά (7) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

 

- μικροποσότητα κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης,


- ηλεκτρονικές συσκευές ( laptop , tablet , φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα),
μεταλλική σιδερογροθιά και

 

- πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων αναφορικά με τη λειτουργία του «γραφείου» ερωτικών ραντεβού.