Το ΓΕΣ τιμώρησε με οριστική αποβολή από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου, τον στρατιώτη που τράβηξε βίντεο τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή», ενώ πραγματοποιούσε άλμα με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο, στον κάμπο της Λάρισας.

 

Το ΓΕΣ διέταξε παράλληλα διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό ο συγκεκριμένος στρατιώτης παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας πτώσης με αλεξίπτωτο και κατά πόσο τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα ως προς την προετοιμασία των στρατιωτών από την πλευρά της διοίκησης.

 

Ο συγκεκριμένος στρατιώτης, με καταγωγή από την Κρήτη, θα ολοκλήρωνε σύντομα τη σχετική εκπαίδευση και θα έπαιρνε την «πουλάδα» του αλεξιπτωτιστή.

 

Ο μαθητευόμενος ανάρτησε αρχικά το βίντεο στη σελίδα του στο Facebook που έγινε αμέσως viral. 

 

«Βρίσκομαι σε μακεδονικά εδάφη και έτσι όπως φεύγω από το ελικόπτερο στο κενό άρχιζα να αγναντεύω από κει ψηλά την Ελλάδα μας, την Μακεδονία μας... Στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα που αγναντεύω την Ελλάδα μας με έπιασε μια συγκίνηση και μια θλίψη για την πληγωμένη μας Ελλάδα, την πουλημένη μας Ελλάδα καθώς πρόγονοι μας άφησαν το αίμα τους σε αυτά τα εδάφη για την ελευθερία την δικιά μας σήμερα», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο στρατιώτης.

 

Η διάδοση του βίντεο είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 

Κύκλοι του ΓΕΣ ξεκαθαρίζουν ότι η αποβολή του στρατιώτη από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου δεν οφείλεται στην απερισκεψία του, καθώς από το βίντεο προκύπτει ότι δεν τήρησε τους κανόνες ασφαλείας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, αλλά και τη ζωή των συναδέλφων του.

 

«Το να πραγματοποιείς άλμα με αλεξίπτωτο και ταυτόχρονα να τραβάς βίντεο με το κινητό σου είναι σαν να οδηγείς μηχανή με 180 χιλιόμετρα την ώρα, να κρατάς το τιμόνι με το ένα χέρι και ταυτόχρονα με το άλλο να μιλάς στο τηλέφωνό σου. Ο στρατιώτης, αν και νεοσύλλεκτος, εμφανίζεται να αψηφά τους κανόνες ασφαλείας αφού κρατά τον ιμάντα με το ένα χέρι, δεν έχει την προσοχή του στραμμένη στη ζώνη ρίψης και στους γύρω του, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων του που τον περίμεναν εντός της ζώνης ρίψης, δεδομένου ότι θα μπορούσε να του φύγει το κινητό από το χέρι και πέφτοντας να χτυπήσει κάποιον από τους τελευταίους» αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια πηγή. 

 

Όπως εξηγούν οι κύκλοι του ΓΕΣ, με τη συμπεριφορά του ο στρατιώτης κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά και ίδιος, καθώς προσγειώθηκε όρθιος στο έδαφος, αγνοώντας τις οδηγίες προσγείωσής που είχε λάβει από τους εκπαιδευτές του.