Βάρκιζα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την τραγωδία με το νεκρό βρέφος

Βάρκιζα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την τραγωδία με το νεκρό βρέφος Facebook Twitter
Το διαμέρισμα όπου το 13 μηνών βρέφος βρήκε τραγικό θάνατο από την πυρκαγιά
1

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για την τραγωδία με το νεκρό βρέφος στη Βάρκιζα το οποίο χθες απανθρακώθηκε μόνο του σε διαμέρισμα πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά το μικρό κοριτσάκι, μόλις 13 μηνών, ήταν μόνο του μέσα στο διαμέρισμα, ενώ η μητέρα βρισκόταν κάτω από το σπίτι, σε αυτοκίνητο με τον σύντροφό της. Οι ίδιες πληροφορίες και ενδείξεις από την πρώτη έρευνα, δείχνουν πως το βρέφος ήταν μόνο του για αρκετές ώρες προτού ξεσπάσει η πυρκαγιά.

H 30χρονη µητέρα του βρέφους έδωσε πολύωρη κατάθεση στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «το άφησα σπίτι αλλά δεν πήγα µακριά. Εδώ γύρω στην περιοχή ήµουν. Τι θα πάθω εγώ τώρα;», φέρεται να λέει σύμφωνα με το Eθνος.

Η 30χρονη μητέρα συνελήφθη και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή καθώς χθες της απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Οι αρχές άσκησαν ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς και για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια, με αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αντιμετωπίζει προβλήματα που χρήζουν ψυχιατρικής έρευνας ενώ ακόμη δεν έχει καταλάβει το μέγεθος της κακουργηματικής πράξης για την οποία κατηγορείται και για το λόγο αυτό αναμένεται να ζητηθεί από το σύνηγορό της η συνδρομή ειδικού γιατρού ψυχιάτρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το βρέφος είχε μείνει μόνο του στο σπίτι όπου βρήκε τραγικό θάνατο για έξι ώρες ενώ η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε θερμαντικό σώμα το οποίο η μητέρα είχε αφήσει κοντά στο κρεβάτι του για να έχει ζέστη το μωρό.

Η 30χρονη σόκαρε με την κατάθεσή της, καθώς μεταξύ άλλων φέρεται να είπε «ξέχασα να το δέσω...Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι του για να είναι ασφαλές . Μετά έβγαινα και πήγαινα για καφέ με τις παρέες μου. Το μεσημέρι, επέστρεφα στο σπίτι, το τάιζα και μετά το έδενα πάλι και έφευγα. Κατάλαβα ότι είχε πιάσει φωτιά το σπίτι γιατί όταν πήγα να μπω είχε καπνό. Φοβήθηκα από τον καπνό και δεν μπήκα».

Από τα όσα είπε, αλλά και τα ευρήματα, οι Πυροσβέστες  εκτιμούν ότι είτε το μωρό έπεσε πάνω στη θερμάστρα που ήταν αναμμένη κοντά στο κρεββάτι και κάηκε ζωντανό είτε πήρε φωτιά κάποιο από τα σκεπάσματά του.

Επίσης οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι το σπίτι ήταν ακατάλληλο για τη διαβίωση του µωρού, καθώς ήταν βρώμικο και υπερβολικά ακατάστατο. 

Η 30χρονη, η οποία είχε υιοθετηθεί σε µικρή ηλικία από ζευγάρι που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, είχε άλλα δύο παιδιά ενώ όλα, όπως και αυτό που πέθανε, είχαν διαφορετικό πατέρα. Το πρώτο της παιδί ζει µε τον πατέρα του και το άλλο πέθανε στο ίδιο διαµέρισµα πριν από 8 χρόνια καθώς έπασχε από σπάνια ασθένεια.

Κατά τη διάρκεια των 24 ωρών που ήταν μόνο του το βρέφος, η μητέρα του πήγε να το τσεκάρει μόλις τρεις φορές και μετά έφυγε για να συναντήσει τον σύντροφό της, ο οποίος προσήχθη, ανακρίθηκε και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
1) Το ότι τα τρία παιδιά της γυναίκας ήταν από διαφορετικούς πατεράδες όπως και το ότι η γυναίκα έχει σύντροφο, γιατί αναφέρεται; Υπονοεί δηλαδή το άρθρο ότι όσες γυναίκες έχουν κάνει παιδιά με πολλούς άντρες ή όσες έχουν ερωτική ζωή, είναι ακατάλληλες για μητέρες; 2) Ο πατέρας του νεκρού παιδιού πού βρίσκεται; Γιατί άφησε το παιδί του να μεγαλώνει με μία ψυχικά άρρωστη μητέρα; Αυτός δεν φέρει ευθύνη;