Δίκη Καλλίτση: Το ψεύτικο όπλο στο δικαστήριο και το σοκ της Χριστοπούλου

Δίκη Καλλίτση: Το ψεύτικο όπλο στο δικαστήριο και το σοκ της Χριστοπούλου Facebook Twitter
0

Ένταση σημειώθηκε, σήμερα, στη δίκη για την ένοπλη επίθεση σε βάρος της Έλενας Χριστοπούλου και του Πάνου Καλλίτση, τον Ιανουάριο του 2016. 

Εμφανώς ταραγμένη και με δάκρυα στα μάτια, η γνωστή booker μοντέλων κατέθεσε πως ο πρώην σύζυγός της έκανε «τα πάντα» για να προστατεύσει την οικογένειά του. 

Από την επίθεση μέσα στο γκαράζ του σπιτιού τους, στο κέντρο της Αθήνας, ο γνωστός κομμωτής είχε τραυματιστεί σοβαρά από τρεις σφαίρες στο στήθος και στο πόδι. Η κα Χριστοπούλου είχε και αυτή δεχθεί μια σφαίρα στο χέρι της.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που επέστρεφαν από το κομμωτήριο του κ. Καλλίτση στο Χαλάνδρι. Κατηγορούμενοι είναι ένας ειδικός φρουρός, ένας 35χρονος και ένας 43χρονος. Ο τελευταίος, το βράδυ της επίθεσης, είχε βγει με άδεια από τις φυλακές Αγιάς Χανιών, όπου εξέτιε ποινή για απάτες και ληστές.

«Έκανε τα πάντα για να μας προστατεύσει. Πάλεψε πολύ γενναία», είπε χαρακτηριστικά η κα Χριστοπούλου για τον πρώην σύζυγό της, με την εισαγγελέα έδρας να παρατηρεί λίγο αργότερα: «Ούτε σε ταινία δεν τα έχουμε δει αυτά. Και ο Σταλόνε να ήταν θα έπεφτε... Ούτε σε κόμικ που πυροβολούν τα ζόμπι και δεν πέφτουν. Πήγαν να ληστέψουν ένα κομμωτή και βρέθηκαν κοντά σε ένα κομάντο».

Την ώρα που η μάρτυρας περιέγραφε στο δικαστήριο την επίθεση, ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων της υπέδειξε ένα όπλο, σηκώνοντας το ψηλά.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση της Έλενας Χριστοπούλου. Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που ακολούθησε:

Έλενα Χριστοπούλου: Έπρεπε να το φέρνετε μπροστά μου; Είναι αληθινό;

Συνήγορος: Όχι 0,99€ από τα Jumbo

Έλενα Χριστοπούλου: Βάλτε το τώρα στην τσάντα. Τώρα αμέσως!

Πρόεδρος: Δεν είναι σε καλή κατάσταση η μάρτυρας τρέμει ολόκληρη

Πάνος Καλλίτσης: Ντροπή σας

Εισαγγελέας: Κύριε συνήγορε, θα πρέπει να σέβεστε

Ενώ η μάρτυρας κατέθετε, ένας από τους κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει. «Αφού ήθελα να τη σκοτώσω γιατί δεν τη σκότωσα; Γιατί δεν ήθελα», είπε χαρακτηριστικά με την κα Χριστοπούλου να του απαντά: «Επειδή είχαμε και τύχη μέσα στην ατυχία μας. Το κάνατε στον Πάνο».

Η κατάθεση του Πάνου Καλλίτση

 

«Έχω φάει τρεις σφαίρες. Η πρώτη με βρήκε πάνω από το γόνατο. Του όρμησα από ένστικτο γιατί ήθελα να έχω στοιχεία του πάνω μου. Ήθελα να σώσω τον άνθρωπο μου. Με πυροβόλησε και στο άλλο πόδι και στη συνέχεια δίπλα στην καρδιά», είπε ο γνωστός κομμωτής, σηκώνοντας μάλιστα και την μπλούζα του, για να δείξει το σημάδι από τη σφαίρα που δέχτηκε στο στήθος πολύ κοντά στην καρδιά. 

Ο κ. Καλλίτσης εκτίμησε ότι στόχος των κατηγορουμένων ήταν η ληστεία, καθώς στο αυτοκίνητο είχε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η εκτίμηση του θεράποντα γιατρού

«Είναι αυτονόητο ότι θα μπορούσε να είχε πεθάνει από το χτύπημα. Το βλήμα ως δια μαγείας δεν χτύπησε ζωτικά όργανα αλλά μόνο μυς» είπε στο δικαστήριο ο γιατρός του Πανου Καλλίτση, στην δική του κατάθεση.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Φεβρουαρίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM