Την προσπάθεια του ιδιοκτήτη της ταβέρνας στην Καλαμάτα, όπου έγινε τόπος τραγωδίας με τρεις νεκρές γυναίκες, περίγραψε στην ΕΡΤ η ανταποκρίτρια του καναλιού.

 

Σύμφωνα με όσα είπε αρχικά δεν έγινε έκρηξη, αλλά υπήρξαν εστίες φωτιάς ενώ οι τρεις γυναίκες ήταν στην κουζίνα . Αυτό που έσωσε την κατάσταση και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα ήταν ο εξαερισμός ο οποίος λειτουργούσε και τράβηξε τις φλόγες προς το ταβάνι.

 

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που έχασε τη γυναίκα του, είναι σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο. Η δημοσιογράφος περιέγραψε πώς ο 53χρονος προσπαθούσε να σπάσει τον τοίχο με μια βαριοπούλα καθώς δεν μπορούσε να προσεγγίσει την πόρτα. Στον τοίχο της ταβέρνας διακρίνεται μια μεγάλη τρύπα από την προσπάθειά του να κάνει άνοιγμα και να σώσει τις γυναίκες.

 

 

 

Δεν τα κατάφερε όμως και οι τρεις γυναίκες, μια 46χρονη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, μια 50χρονη και η 53χρονη σύζυγός του σκοτώθηκαν ακαριαία στο φλεγόμενο δωμάτιο της κουζίνας.

 

Από την Πυροσβεστική σημειώνουν πως δεν υπήρξε έκρηξη γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο θα είχε ισοπεδωθεί όλο το κτίριο. Αυτό που έγινε ήταν μια μεγάλη ανάφλεξη της φιάλης η οποία μέσα σε λίγα λεπτά προκάλεσε την μεγάλη πυρκαγιά.

 

Την ώρα του δυστυχήματος υπήρχαν περίπου 15-20 πελάτες στο κατάστημα, χωρίς πάντως να τραυματιστεί κάποιος, παρά τον πανικό που επικράτησε κατά την εκκένωση του χώρου.