Απόστολος Γκλέτσος: Γιατί είπα πως έχω κάνει σεξ με άντρα

Απόστολος Γκλέτσος: Γιατί είπα πως έχω κάνει σεξ με άντρα Facebook Twitter
8

Το 2016, ο Απόστολος Γκλέτσος αποκάλυπτε στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου ότι έχει κάνει σεξ με άντρα με την περίφημη ατάκα «Το ψάρι ψήνεται και από τις δύο μεριές».

Η δήλωσή του είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση ενώ ο ίδιος λίγο αργότερα είχε κάνει λόγο για «πολιτική δήλωση».

Ο Απόστολος Γκλέτσος μίλησε στην εκπομπή Αυτοψία για την επιλογή του να κάνει τότε τη συγκεκριμένη αποκάλυψη και το πώς αυτό επηρέασε τη ζωή του και την πολιτική του καριέρα.

Δήλωσε μάλιστα πως αυτή του τη δήλωση θα τη βρει μπροστά του, αλλά θετικά και πως οποίος τολμήσει να τη χρησιμοποιήσει εναντίον του, θα το βρει μπροστά του.

«Ήταν μια ιερή, πατρική δήλωση και πολιτική. Πριν από τρεις μήνες κρεμάστηκε ένα παιδί από bullying... Λόγω της θέσεώς μου κι επειδή είμαι πολύ κοντά στα παιδιά, έρχονται και μου εκμυστηρεύονται πράγματα και πολλοί γονείς, κυρίως μανάδες. Το θεώρησα καθήκον μου να βγω και να πω κάποια πράγματα. Θεώρησα ότι πρέπει να το κάνω και το έκανα», είπε ο Απόστολος Γκλέτσος.

«Ήταν μια προσπάθεια απενοχοποίησης για όποιον το έχει βιώσει στο παρελθόν και φοβάται τις συνέπειες μια κοινωνίας να το πει. Απόλυτα αυτός ήταν ο λόγος, δεν είχα κανέναν άλλο λόγο να το πω. Ούτε για τη δημοσιότητα. Ήταν ακριβώς γι' αυτό το λόγο», πρόσθεσε.

 
Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Μπορεί να μη γουστάρουμε τον Γκλέτσο για πολλούς λόγους, αλλά ορθώς το έπραξε τότε και ορθώς το υποστηρίζει σήμερα. Καιρός πλέον να αντιληφθούν "πολλοί γονείς, κυρίως μανάδες" ότι ομοφυλόφιλος ή αμφιφυλόφιλος άντρας δεν σημαίνει απαραιτήτως τσάκισμα της μέσης, ναζιάρικη ομιλία, προκλητικό ντύσιμο και λεξιλόγιο ή παρδαλά καμώματα για τη δήλωση μιας "διαφορετικής" σεξουαλικότητας.Διότι στην Ελλάδα μόνο τέτοια πρότυπα προωθούνται από παντού...Ας βγουν να μιλήσουν κι άλλοι επώνυμοι αμφι/ομοφυλόφιλοι που δεν αρέσκονται στο να επιδεικνύουν φτερά και πούπουλα, και σιγά σιγά θα περιοριστεί και αυτή η ομοφοβική αντίληψη ότι ο αντρικός έρωτας είναι μόνο μια γραφική υπόθεση που, στην καλύτερη των περιπτώσεων, αντιμετωπίζεται με ανοχή και θυμηδία.
Τίποτα από αυτά δεν είναι κακό, αγαπητή Μαριάννα. Κακό είναι μόνο το να μονοπωλούνται οι εντυπώσεις και να δίνεται η διαρκώς η εσφαλμένη πληροφορία σε "πολλούς γονείς, κυρίως μανάδες" ότι οι έννοιες ομοφυλόφιλος και θηλυπρεπής είναι απολύτως ταυτόσημες, κάτι που λειτουργεί σχεδόν ρατσιστικά απέναντι και στους ανδροπρεπείς gay και στους θηλυπρεπείς straight.
Γιατί ειδικώς οι μανάδες φοβούνται μην τους βγούν τα παιδιά "λουλούδες" κι όχι οι πατεράδες; Είναι κάτι που ισχύει αυτό στατιστικώς; (Τουλάχιστον εγώ περισσότερους πατεράδες έχω ακούσει που τους πιάνει η ανάλογη μιρμιρίαρση, για τους γιόκες τους, και δεν θα αναφερθώ σε παραδείγματα γιατί θα σας φύγει όλο το μαλλί και κρίμα είναι). Η ομοφοβία και ο σεξισμός πάνε χέρι χέρι. Όταν παύσουν κάποιες εκφράσεις να είναι ανώτερες από κάποιες άλλες, όταν σταματήσουμε να χωρίζουμε το κόσμο σε ανδρείους-άνδρες και αντράκια, άτομα σοβαρά, που τιμούν τα παντελόνια τους και έχουν τα @ρχίδια απ' τις γυναίκες και τις γυναικούλες και αυτούς που κάνουν σαν γυναίκες, ίσως κάποια στιγμή βρούμε την άκρη.Οι "θηλυπρεπείς" είναι ο εύκολος στόχος, ο στόχος που δεν καμουφλάρεται και δεν κρύβεται εύκολα, είναι οι πιο εκτεθειμένοι, θα λέγαμε, και το να βάλλονται κάποιοι εναντίον τους είναι, τουλάχιστον, μυωπικό και στενόμυαλο για να μην πω σκατόψυχο. Οι "φούστηδοι" πρέπει να αποδεικνύουν, βάσει ομοκανονικότητας (αντίστοιχης με την ετεροκανονικότητα), ότι είναι *ακριβώς* σαν τους straight, απλά με έναν μικρό αστερίσκο ...Ας πετάξουμε τα "βάρη" της δήθεν τάχα μου εξαλλοσύνης,  για να έχουμε εμείς την αποδοχή. Τι ωραία! (Not).Υγ.Σαφώς και καλά έκανε ο Γκλέτσος, για την συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά όχι ότι είναι σοβαρή η ούγκα μπούγκα "αντρουάουα" μαγκιά και κλανιά, που επιδεικνύει σε φάσεις έλεοc.
Ναι, (το) βλαχάκι, μάλλον οι πατεράδες φοβούνται περισσότερο την "κατακραυγή" και ίσως φέρονται πιο απότομα και πιο σκληρά... Αλλά αυτές που κάνουν τον κόσμο άνω κάτω παίζοντας δράματα για την "υπόθεση" του γιόκα τους, είναι συνήθως οι μανάδες... Κάτι θα ξέρει κι ο αρχιτσέλιγκας, που μιλάει κυρίως για «μανάδες» που μάλλον του τα πρήζουν... Το δικαίωμα να είσαι ένας αρρενωπός gay είναι τουλάχιστον εξίσου σεβαστό με εκείνο του gay που επιδεικνύει θηλυκότητα και τείνει να μονοπωλεί την όλη υπόθεση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, καταλήγοντας να είναι συνήθως ομοφοβικότερος πολλών straight απέναντι σε όσους «δεν καμουφλάρονται»! Και μόνη η χρήση του ρήματος «καμουφλάρομαι» προδίδει άγνοια ή/και προκατάληψη. Είναι σαν να λέμε ότι οσοι αντρες γουστάρουν άντρες, για να είναι ειλικρινείς, οφείλουν να ακολουθούν πρότυπα γυναικείας συμπεριφοράς! Ιδού λοιπόν ο σεξισμός...