Νέο κύμα κακοκαιρίας σε λίγες ώρες - Έρχονται πάλι χιόνια και καταιγίδες

Νέο κύμα κακοκαιρίας σε λίγες ώρες - Έρχονται πάλι χιόνια και καταιγίδες Facebook Twitter
0

Ο Τηλέμαχος έφερε χιόνια και παγετό σε μεγάλος μέρος της Ελλάδας ενώ χιονόπτωση σημειώθηκε ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Αν και ήταν μια κακοκαιρία-εξπρές και σήμερα τα φαινόμενα υποχώρησαν, νέα επιδείνωση αναμένεται από Τετάρτη.

O μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει:

«ΠΡΟΣΟΧΉ! Όσοι προγραμματίζετε ταξίδι αύριο το πρωί από και προς τη Θεσσαλονίκη από τα Γιάννενα ή την Θεσσαλία θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εκτός από όλη τη δυτική Μακεδονία και στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσης, Λαρίσης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσ/νικης, Κιλκίς Σερρών, Δράμας και Καβάλας αναμένονται από τις πρωινές μέχρι και μεσημβρινές ώρες (χοντρικά) ένας γύρος πυκνών χιονοπτώσεων και στα πεδινά με γρήγορη και επικίνδυνη χιονόστρωση πριν το "γυρίσει" σε χιονόνερο προς το βράδυ στις περισσότερες προαναφερθείσες περιοχές.


Κατά πάσα πιθανότητα χιονόπτωση αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη τις ίδιες ώρες της Τέταρτης με αξιόλογη χιονόστρωση κυρίως περιφερειακά της πόλης πριν κι εδώ "το γυρίσει" σε χιονόνερο προς το βράδυ..

  

Για κακοκαιρία κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Θεόδωρος Κολυδάς.

Στο νέο κύμα κακοκαιρίας αναφέρθηκε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Ο Γιάννης Καλλιάνος προβλέπει πως θα επικρατήσει πυκνή χιονόπτωση σε Δυτική Στερεά, Πελοπόννησο, Ήπειρο, όπου μέσα στην ημέρα, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις.

«Έχει εγκλωβιστεί ψύχος στη χώρα και αυτό το φαινόμενο δυσκολεύει την κατάσταση τις επόμενες ημέρες. Οι πρωινές ώρες της Τετάρτης θα είναι δύσκολες πολύ. Θα έχουμε πυκνό χιόνι και μετά θα «γυρίσει» ο καιρός και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις», σημείωσε.

Σύμφωνα με το τωρινό δελτίου του meteo για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου:

Aναμένονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα, με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Βροχές θα πέσουν στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και έως το απόγευμα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, ενώ από το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -12 έως 1, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -6 έως 3, στη Θράκη από -1 έως 10, στη Θεσσαλία από -3 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 12, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 4 έως 12, και στην Κρήτη από 3 έως 13.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, όμως σταδιακά θα παρουσιάσουν ενίσχυση και από το μεσημέρι θα φτάνουν τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με ενίσχυση έως το μεσημέρι οπότε θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ, όμως στη συνέχεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, όμως σταδιακά θα παρουσιάσουν ενίσχυση και από το μεσημέρι θα φτάνουν τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στην Πάρνηθα και το Κιθαιρώνα από το μεσημέρι, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων από το απόγευμα. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι και θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το πρωί. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς.

Ποια σχολεία της Αττικής θα είναι κλειστά και την Τετάρτη

Σύμφωνα τις μέχρι στιγμής αποφάσεις των Δήμων ανά Π.Ε. περί διακοπής μαθημάτων για την Τετάρτη 9/1/2019 λόγω έκτακτων αναγκών (παγετός-χιονόπτωση) .

Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

1. Δήμος Μαραθώνα
2. Δήμος Διονύσου
3. Δήμος Ωρωπού - Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Π.Ε. Ανατολικής Αττικής αλλαγή ωραρίου έναρξης μαθημάτων σχολικών μονάδων Α/βαθμίας & Β/βαθμίας εκπαίδευσης

1. Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος - Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ.

Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων

1. Δήμος Πεντέλης - Κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Το ηγετικό μέλος, που μαζί με άλλους τέσσερις θεωρούνται επικεφαλής  της εγκληματικής οργάνωσης και αυτοί που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού, φέρεται να είναι αυτός που έδωσε το σήμα για την έναρξη των επεισοδίων
NEWSROOM
Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

Ελλάδα / Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

«Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, το 2010 έχουν γίνει μεγάλα έργα στη Σαντορίνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις και στον Αθηνιό και στο παλιό λιμάνι και στην Οία» εξήγησε ο κ. Λέκκας
NEWSROOM