ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σπίρτζης κατά Ryanair για την εγκατάλειψη επιβατών στην Τιμισοάρα: «Απαράδεκτο. Γίνεται έρευνα»

Σπίρτζης κατά Ryanair για την εγκατάλειψη επιβατών στην Τιμισοάρα: «Απαράδεκτο. Γίνεται έρευνα» Facebook Twitter
0

Πυρά εναντίον της Ryanair για το περιστατικό με τους επιβάτες πτήσης  που εγκαταλείφθηκαν στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

«Είναι πραγματικά απαράδεκτες και οι συνθήκες που περίμεναν. Έχουν πάρει εντολή οι αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν τη συμπεριφορά να και να καταλογιστούν οι ευθύνες στην εταιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την απίστευτη ταλαιπωρία βίωσαν 201 επιβάτες της πτήσης της Ryanair από Λονδίνο για Θεσσαλονίκη χθες το βράδυ, καθώς το αεροπλάνο λόγω αδυναμίας προσέγγισης του αεροδρομίου «Μακεδονία»  προσγειώθηκε τελικά χωρίς προειδοποίηση στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία.

Οι επιβάτες της πτήσης, μεταξύ αυτών ηλικιωμένοι και βρέφη ακόμα και τώρα δεν έχουν γυρίσει στην Ελλάδα.

«Μόλις επικοινώνησαν μαζί μας οι επιβάτες, το Υπουργείο Μεταφορών ναύλωσε με δικά του έξοδα αεροπλάνο της Aegean προκειμένου να λυθεί η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας από χθες το βράδυ. Είναι πραγματικά απαράδεκτη η στάση της αεροπορικής εταιρείας και οι επιλογές που έκανε χθες το βράδυ. Αντί να προσγειωθεί το αεροπλάνο σε κάποιο κοντινό αεροδρόμιο της χώρας μας για να μπορούν οι επιβάτες να κατευθυνθούν προς Θεσσαλονίκη και στον προορισμό τους να επιλέξουν να πάνε σε ένα αεροδρόμιο της Ρουμανίας», ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης στο ραδιόφωνο του News 24/7.

«Τους είχαν μέχρι σήμερα χωρίς να δοθεί λύση. Η μία πρόταση που τους έκαναν ήταν να τους μετακινήσουν με λεωφορεία. Είναι πραγματικά απαράδεκτες και οι συνθήκες που περίμεναν. Έχουν πάρει εντολή οι αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν τη συμπεριφορά να και να καταλογιστούν οι ευθύνες στην εταιρία. Δεν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των επιβατών και να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που υπήρχε με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ήταν το μόνο κλειστό αεροδρόμιο από τα πάνω από 40 της χώρας. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να φύγει το αεροπλάνο από τη χώρα και να προσγειωθεί στην Τιμισοάρα» δήλωσε.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ