Χάος στο αεροδρόμιο Μακεδονία - Αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Ρουμανία και επιβάτες ταλαιπωρούνται

Χάος στο αεροδρόμιο Μακεδονία - Αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Ρουμανία και επιβάτες ταλαιπωρούνται Facebook Twitter
Τεράστια προβλήματα στις πτήσεις φέρνει η κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη
0

Χάος, ταλαιπωρία και προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία στην λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία» το οποίο μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί κανονικά.

Οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις συνεχίζονται, αν και εκπρόσωπος της Fraport δήλωσε πως η κατάσταση ομαλοποιείται.

Η έντονη κακοκαιρία του τελευταίου 24ωρου που πλήττει όλη τη χώρα έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο είναι εδώ και ώρες στο επίκεντρο.

Έντεκα πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω της χαμηλής νέφωσης, που επικρατεί από χθες, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Οι πτήσεις ήταν από Λάρνακα, Αθήνα, από Ηράκλειο, Άμστερνταμ και από Λονδίνο.

Σε μία από αυτές, την πτήση της Ryanair με 201 επιβάτες από Λονδίνο, το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία.

Ο κ. Παπάζογλου δήλωσε ότι αποχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν το αεροδρόμιο από το χιόνι συνεχώς και έχει ομαλοποιηθεί η λειτουργία του.

Ο διάδρομος προσγειώσεων/απογειώσεων είναι ανοιχτός, όπως αναφέρει η εφημερίδα Voria.gr,  καθώς εννέα εκχιονιστικά δουλεύουν ασταμάτητα αλλά επειδή η χιονόπτωση συνεχίζεται είναι άγνωστο για πόσο θα παραμείνει λειτουργικός

Οι επιβάτες πριν την αναχώρηση τους για το αεροδρόμιο πρέπει να επισκέπτονται την ιστοσελίδα skg-airport.gr, για να ενημερώνονται για τα ακριβή δρομολόγια των πτήσεων.

Πολλοί άνθρωποι καταγγέλλουν πως έχουν κοιμηθεί στους διάδρομους, ακόμα και στις τουαλέτες. Επιβάτες δήλωσαν στον ΣΚΑΪ πως καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας δεν έλαβαν ουδεμία ενημέρωση για ακύρωση ή αλλαγή των εισιτηρίων τους, ή για τα βάουτσερ που δικαιούνται για διαμονή σε ξενοδοχείο και γεύμα.

Χάος στο αεροδρόμιο Μακεδονία - Αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Ρουμανία και επιβάτες ταλαιπωρούνται Facebook Twitter
Eγκλωβισμένοι επιβάτες στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα

Πτήση της Ryanair με 201 επιβάτες από Λονδίνο, προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία

Συνολικά 200 άτομα βρέθηκαν στην Ρουμανία, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι μισοί αναχώρησαν με λεωφορεία για την χώρα μας, όμως κατήγγειλαν πως τα οχήματα δεν διαθέτουν θέρμανση εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών. Η πτήση της Ryanair με 201 επιβάτες από Λονδίνο, το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία

Λύση με μέριμνα του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, δόθηκε για την επιστροφή τους.

Ο κ .Σπίρτζης μόλις ενημερώθηκε σήμερα το πρωί ότι αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους (Ryan air) είχε αφήσει στο Αεροδρόμιο της Τιμισοάρα της Ρουμανίας τους Έλληνες επιβάτες κινητοποιήθηκε μαζί με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Θάνο Βούρδα και έστειλαν πτήση άλλης αεροπορικής εταιρείας (Aegean) να τους παραλάβει.

Οι επιβάτες είχαν τηλεφωνήσει από τις 6 το πρωί στους τηλεοπτικούς σταθμούς καταγγέλλοντας την εταιρία και ζητούσαν βοήθεια.

To αεροπλάνο αναμένεται να αναχωρήσει εντός των επόμενων ωρών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM