Πέθανε ο δημοσιογράφος και ηθοποιός Χρήστος Νάτσιος

Πέθανε ο δημοσιογράφος και ηθοποιός Χρήστος Νάτσιος Facebook Twitter
0

Τον θάνατο του δημοσιογράφου Χρήστου Νάτσιου ανακοίνωσε σήμερα η ΕΣΗΕΑ. Πέθανε σε ηλικία 82 ετών. 

Ο Χρήστος Νάτσιος γεννήθηκε το 1937 στο Λυκούδι Ελασσόνας.

Ο πατέρας του ήταν στέλεχος του ΕΑΜ που εξορίστηκε κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου και, λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, ο Νάτσιος αποβλήθηκε από όλα τα Γυμνάσια της Θεσσαλίας. Τελικά ολοκλήρωσε το σχολείο στην Αθήνα και, αργότερα, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη.

Υπήρξε μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη και υπέστη επανειλημμένα πολιτικές διώξεις. Κατά την περίοδο 1973-1974 συνελήφθη και φυλακίστηκε. Μετά τη δικτατορία συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος στην επανασύσταση της Παναθηναϊκής Επιτροπής Ειρήνης.

Παράλληλα, ήταν μέλος του Συμβουλίου της Επιτροπής Ειρήνης Διανοουμένων – Καλλιτεχνών και ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης (ΠΑΠΟΚ).

Ως ηθοποιός, έλαβε μέρος σε 49 κινηματογραφικές ταινίες και σε αρκετά τηλεοπτικά σίριαλ τις δεκαετίες 1970-1980. Από το 1978 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» και υπήρξε μέλος του ΚΚΕ.

«Ο Χρήστος Νάτσιος ήταν ένας ευγενικός και ήρεμος άνθρωπος, πάντοτε πιστός στους αγώνες και στις αρχές του, που υπηρέτησε τίμια τη δημοσιογραφία», σημειώνει η ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και στους οικείους του.

Η κηδεία του Χρήστου Νάτσιου έγινε σήμερα στις 2:30μμ στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM