Η αστυνομία συνέλαβε τον έναν από τους ληστές του καταστήματος ΕΛΤΑ στα Βίλια. Ο ληστής είχε αποδράσει τα ξημερώματα της Τρίτης, από το τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

 

Ο δραπέτης συνελήφθη στην οδό Σωκράτους, στο δάσος Χαϊδαρίου. Η αστυνομία είχε πληροφορίες πως ο 40χρονος είχε βρει καταφύγιο σε διώροφο κτίριο, μαζί με την μητέρα του και έναν άνδρα. 

 

Οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στο σπίτι. Εκείνος προσπάθησε να κρυφτεί σε ένα δωμάτιο αλλά ακινητοποιήθηκε ενώ η μητέρα του και το τρίτο πρόσωπο επιχείρησαν να διαφύγουν αλλά ακινητοποιήθηκαν και αυτοί.

 

Η αιματηρή ληστεία

 

Στις 27 Νοεμβρίου, τρεις ένοπλοι είχαν εισβάλει στις 8:30 π.μ στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε και κατέφτασε αμέσως στο σημείο, όπου ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους ληστές.

 

Ένας από τους δράστες τραυματίστηκε σοβαρά σε εκείνο το περιστατικό, ενώ οι άλλοι δύο είχαν διαφύγει. Λίγες ώρες αργότερα, είχε συλληφθεί ένας ακόμα από τους δράστες. 

 

Αργότερα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή 37χρονου αλλοδαπού και μιας 23χρονης Ελληνίδας στην υπόθεση.

 

Η απόδραση

 

Τα ξημερώματα της Τρίτης, στις 4:20π.μ, οι δύο συνεργοί είχαν καταφέρει να λιμάρουν τα κάγκελα του κελιού τους και να πηδήξουν στο πίσω μέρος του κτιρίου του αστυνομικούς τμήματος.

 

Ο φρουρός τους αντιλήφθηκε και καταδίωξε τους ληστές που ακολούθησαν διαφορετικές κατευθύνσεις για να του ξεφύγουν. Ο αξιωματικός κάλεσε από τον ασύρματο σε βοήθεια και λίγη ώρα αργότερα ο ένας εκ των δύο δραπετών συνελήφθη. Απόψε συνελήφθη και ο συνεργός του. 

 

Η αστυνομία ταυτοποίησε τη συμμετοχή των δραστών και σε άλλη ληστεία, σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, στις 19 Νοεμβρίου, στη Νέα Ιωνία.

 

Φορώντας κουκούλες και υπό την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, είχαν αφαιρέσει 2.000 ευρώ, κοσμήματα και μία κυνηγετική καραμπίνα.