Ρόδος: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε ξεχωριστές φυλακές οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της φοιτήτριας

Ρόδος: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε ξεχωριστές φυλακές οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της φοιτήτριας Facebook Twitter
2

Κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας και υπό άκρα μυστικότητα οδηγούνται στις φυλακές οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι για την άγρια δολοφονίας της  φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», οι δύο κατηγορούμενοι που κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας, μεταφέρονται προσωρινά σε ξεχωριστά σωφρονιστικά ιδρύματα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο 19χρονος Αλβανός οδηγείται στις φυλακές της Αυλώνας, ενώ ο 21χρονος Ροδίτης στα Γρεβενά.

Η μεταγωγή τους πραγματοποιείται υπό άκρα μυστικότητα, καθώς η οργή της τοπικής κοινωνίας για το στυγερό έγκλημα που φέρονται να έχουν διαπράξει δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και στις απολογίες τους επέρριψαν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Περίπου λίγο πριν τις εννέα το πρωί χθες ο 21χρονος Ροδίτης συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Ματούλα Παπαβεργή πέρασαν την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και επανέλαβε τα όσα ισχυρίζεται εξ αρχής. Ότι δηλαδή όλα έγιναν από τον 19χρονο συγκατηγορούμενό του.

Ο Ροδίτης φέρεται να δήλωσε στην ανακρίτρια πως ο αλλοδαπός του ζήτησε το σπίτι για να πάνε εκεί με μία κοπέλα που γνώριζε και να συνευρεθούν ερωτικά. Ο ίδιος φέρεται να είπε πως την παρέλαβαν από το σπίτι της, μαζί με τον 19χρονο καθώς εκείνος την γνώριζε και με το όχημα που ανήκει στον πατέρα του, μετέβησαν στο σπίτι στη Λίνδο. Εκεί ό,τι έγινε μεταξύ του 21χρονου και της κοπέλας ήταν με τη συναίνεσή της και πως αφορμή για το κακό που συνέβη αποτέλεσε ένα σχόλιο της 21χρονης που έκανε για τον 19χρονο μειώνοντας τον ανδρισμό του.

Ο Ροδίτης είπε πως τότε ο αλλοδαπός άρχισε να την χτυπάει στην αρχή με τα χέρια του και εν συνεχεία με το ηλεκτρικό σίδερο έως ότου έχασε τις αισθήσεις της. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε πως ο αλλοδαπός ήταν αυτός που την πέταξε στη θάλασσα, και πως τον απείλησε να μην πει το παραμικρό για όλα αυτά, ενώ τον εξανάγκασε να επιστρέψουν σπίτι για να το καθαρίσουν. Ο 21χρονος πρόσθεσε επίσης πως ήταν εκείνος που πρότεινε στον αλλοδαπό να μεταφέρουν την τραυματισμένη κοπέλα στο νοσοκομείο αλλά ο 19χρονος δεν δέχτηκε καθώς θεώρησε ότι είχε πεθάνει.

Ο ίδιος τόνισε πως βρισκόμενος σε κατάσταση σοκ από όσα είχαν συμβεί και φοβούμενος για το τι θα μπορούσε να του κάνει ο αλλοδαπός, έκανε το μοιραίο λάθος, να μην πει τίποτε.


Τέλος ο 21χρονος δήλωσε μετανιωμένος και λυπημένος για αυτό που συνέβη στην 21χρονη φοιτήτρια.

Για περισσότερες από δύο ώρες χθες το πρωί, απολογούνταν και ο 19χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή καιΈλλη Σταυριανάκη με νομική συνδρομή απο τον Κώστα Διακονή ο οποίος και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Ο αλλοδαπός επανέλαβε εν μέρει τα όσα και προανακριτικά φέρεται να έχει δηλώσει στους Λιμενικούς ότι δηλαδή, πήγαν και πήραν από το σπίτι της στην πόλη της Ρόδου τη νεαρή φοιτήτρια και πήγαν όλοι μαζί στο σπίτι του 21χρονου στη Λίνδο. Εκεί θα συνευρίσκονταν ερωτικά, ωστόσο υπήρξε διαπληκτισμός και τότε ο 21χρονος φέρεται να χτύπησε αρχικά με τα χέρια του και στη συνέχεια με ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος στο κεφάλι τη νεαρή φοιτήτρια, αφήνοντάς την αναίσθητη. Ο 19χρονος αρνήθηκε ότι είχε την παραμικρή ανάμιξη στα όσα επακολούθησαν, ενώ φέρεται να επανέλαβε ότι εκείνος είχε προτείνει να μεταφέρουν την τραυματισμένη κοπέλα στο νοσοκομείο.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι οι Λιμενικοί και οι Αστυνομικοί προσήγαγαν για δεύτερη φορά στο γραφείο της Ανακρίτριας Ρόδου τους δύο κατηγορούμενους, αυτή τη φορά για να εξεταστούν κατά αντιπαράσταση.


Η ομολογία τους ολοκληρώθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα και αμέσως μετά, εισαγγελέας και ανακρίτρια αφού εξέτασαν όλα τα στοιχεία με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.

Με πληροφορίες από rodiaki.gr

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δυστυχώς αυτοί οι τύποι σε 15 χρόνια το πολύ θα είναι έξω να συνεχίζουν τη ζωή τους και πιθανώς να βιαιοπραγούν και σε άλλα θύματα που μπορεί να "θίξουν τον ανδρισμό" τους. Έδειξαν πόσο άντρες είναι με αυτό που έκαναν...
Εδώ θα ήταν το σημείο που θα έπρεπε να μην μπορούν να ζουν με αυτό που έκαναν. Λογική επιβίωσης είναι να προσπαθεί ο καθένας να φορτώσει στον άλλο την ευθύνη, απλά δε μου φαίνεται πολύ μετανιωμένο mindset.