Πατέρας τεσσάρων παιδιών ο οδηγός του απορριμματοφόρου που σκοτώθηκε - Οργή των υπαλλήλων καθαριότητας

Πατέρας τεσσάρων παιδιών ο οδηγός του απορριμματοφόρου που σκοτώθηκε - Οργή των υπαλλήλων καθαριότητας Facebook Twitter
0

Σε πένθος έχουν βυθιστεί συγγενείς και φίλοι του 53χρονου οδηγού απορριμματοφόρου που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν το όχημα που οδηγούσε ανατράπηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ο 53χρονος οδηγός που έμενε στην Αργυρούπολη και ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών, κατευθυνόταν προς τη χωματερή της Φυλής, για να αδειάσει τα σκουπίδια.

 των υπαλλ΄'ηλων 

Πατέρας τεσσάρων παιδιών ο οδηγός του απορριμματοφόρου που σκοτώθηκε - Οργή των υπαλλήλων καθαριότητας Facebook Twitter
 

Ο Πέτρος Χατζημιχαηλίδης ήταν οδηγός με μεγάλη εμπειρία. Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 05:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν το απορριμματοφόρο του δήμου Αλίμου ξέφυγε από την πορεία του, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και ανατράπηκε με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.


Άμεσα, στο σημείο του δυστυχήματος βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες,ωστόσο ο 53χρονος υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Πατέρας τεσσάρων παιδιών ο οδηγός του απορριμματοφόρου που σκοτώθηκε - Οργή των υπαλλήλων καθαριότητας Facebook Twitter

Στο σημείο του δυστυχήματος και στο νοσοκομείο, βρέθηκε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αλίμου, Αρτέμης Καραμολέγκος, ο οποίος ενημέρωνε συνεχώς τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη.

Δεν θα πραγματοποιηθούν αποκομιδές απορριμμάτων την προσεχή Δευτέρα, καθώς τα αμαξοστάσια των δήμων θα παραμείνουν κλειστά μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εργατικά δυστυχήματα στις υπηρεσίες καθαριότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μετά τον σημερινό θανατηφόρο τραυματισμό οδηγού απορριμματοφόρου, κοντά στον ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά και τον θάνατο εργάτη καθαριότητας στον Ασπρόπυργο, την περασμένη Παρασκευή, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, που είναι αρμόδια για τους ελέγχους στις υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς και τους αιρετούς «που εντατικοποιούν σε υπέρμετρο βαθμό την εργασία των συναδέλφων στην τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια εκατόμβη νεκρών».


Για τα αίτια των εργατικών ατυχημάτων στους δήμους, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για εντατικοποίηση της εργασίας, λόγω έλλειψης προσωπικού, έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, μη τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια και κακοσυντηρημένο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM