Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους ιερείς στην Ευρώπη

Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους ιερείς στην Ευρώπη Facebook Twitter
11

Τους περισσότερους ιερείς στην Ευρώπη, αναλογικά με τον πληθυσμό της, έχει η Ελλάδα ενώ τα τελευταία χρόνια, και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, το ενδιαφέρον των νέων να γίνουν κληρικοί είναι αυξημένο.

Τα στοιχεία δημοσιεύονται σήμερα από τη εφημερίδα «Καθημερινή» Σύμφωνα με τα στοιχεία των Πατριαρχείων και των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, όπως αποτυπώνονται στην ιστοσελίδα https://jodi.graphics/, η αναλογία της χώρας μας είναι 87,7 ιερείς ανά 100.000 κατοίκους μεταξύ 29 χωρών της Ευρώπης. 

Η Ελλάδα είναι αρκετά πιο ψηλά στα ποσοστά της από την Ιταλία που είναι δεύτερη με 82,8, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ρουμανία με αναλογία 80,1, η Πολωνία με 71,1 και το Βέλγιο με 64,1.

Στον αντίποδα τη μικρότερη αναλογία ιερέων ανά 100.000 κατοίκους έχει η Βουλγαρία με μόλις 12, και ακολουθούν η Τσεχία με 18,9, η Ολλανδία με 20,1, η Ουγγαρία με 22,2 και η Γερμανία με 22,3.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του αρμόδιου υπουργείου, στη χώρα μας υπάρχουν συνολικά 9.792 ενοριακοί και μοναστηριακοί ναοί, αλλά ο αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, καθώς δεν συνυπολογίζονται τα παρεκκλήσια, τα ξωκλήσια, οι προκυνηματικοί, οι ιδιόκτητοι και οι κοιμητηριακοί ναοί.

Ελλάδα
11

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Να πούμε ότι τέτοιες μελέτες είναι ελλιπείς.Πρέπει να πούμε και πόσους γιατρούς και πόσους φαρμακοποιούς και πόσους δημοσιογράφους και πόσους δικηγόρους και πόσους τραγουδιστές και πόσους αστυνομικούς έχουμε ανά 100.000 κατοίκους. Όταν τα δούμε όλα αυτά τότε θα κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση για το αν θέλουμε επενδύσεις ή όχι.
Γενικά, καλό είναι να ξέρουμε πόσους έχουμε σε κάθε επάγγελμα.Αλλά Νο. 1: Πολλά πράγματα δεν συγκρίνονται. Π.χ. είμαστε νησιώτικη χώρα, άρα χρειαζόμαστε μεγαλύτερο αριθμό δημόσιων υπαλλήλων.Σε μια χώρα σαν την Γερμανία, είναι εύκολο να πεις στον πολίτη "πάρε το τραίνο και πήγαινε 50 χλμ μέχρι το επόμενο νοσοκομείο / σχολείο / ληξιαρχείο / δημαρχείο".Στην Ελλάδα ΔΕΝ μπορείς να απαιτήσεις από τον Φολεγανδριώτη να στέλνει κάθε μέρα τα παιδιά του στην Σύρο στο σχολείο (κολυμπώντας). Άρα είτε θα αφήσεις μερικά νησιά χωρίς σχολεία / νοσοκομεία, είτε θα έχεις περισσότερους δημόσιους υπάλληλους από την Γερμανία.Συμπέρασμα Νο. 1: Οι συγκρίσεις καλές μεν, με προσοχή δε.Αλλά Νο. 2: Μερικοί έχουν πάθει εθνικοπατριωτικό ντουβρουζά με τις επενδύσεις. Δεν είναι όλες οι επενδύσεις χρήσιμες. Ιδίως οι "επενδύσεις" που στην πραγματικότητα είναι παρασιτισμός, αρπαχτές, ροκάνισμα δημόσιων πόρων και ξέπλυμα χρήματος.Συμπέρασμα Νο. 2: Το να είναι κάποιος αντίθετος με μια "επένδυση" δεν σημαίνει ότι είναι οπισθοδρομικός σκοταδιστής ή κομμουνιστής.Σημαίνει ότι πρέπει να ξεχωρίζουμε τι είναι πραγματικά ωφέλιμο για την __κοινωνία__ μας (όχι για το λαμόγιο που κονομάει αρπάζοντας, αλλά για όλους μας) και τι είναι παρασιτισμός.Πριν την κρίση είχαμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ τραπεζιτικούς υπάλληλους από την Ελβετία!!!Σήμερα το νούμερο έχει διορθωθεί κάπως (έχουμε τους ίδιους με την Ελβετία). Τι σημαίνει αυτό για τους φανατικούς οπαδούς της ιδεολογίας "οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι η σωτηρία μας" ; Πως είναι δυνατόν να έχουμε ιδιωτικές επιχειρήσεις (τράπεζες) με τόσο προσωπικό;Να μη μιλήσω τώρα για τα 67.236.843.298 καφετέριες, σουβλακερί, πατισερί, χοροπηδάδικα, μπητσόμπαρα, τυροπιτάδικα, τοστάδικα, ταβερνεία και ντηλιβεράδικα που έχουμε.Με τόσες ιδιωτικές "επενδύσεις" είναι πολύ αξιοπερίεργο που βρισκόμαστε σε αυτά τα χάλια.Πικάντικο: Έχουμε περισσότερους μπάτσους από την Γερμανία, που υποτίθεται ότι είναι αστυνομοκρατούμενη χώρα. :-)Υ.Γ. Γνωρίζω ανθρώπους που χρειάστηκαν βύσμα για να γίνουν καθαρίστριες σε (ιδιωτικό πάντα) σουπερμάρκετ. Για ποιες ιδιωτικές επενδύσεις μιλάμε;
Δεν αναφέρθηκα καν σε δημοσίους υπαλλήλους.Ο καθένας έχει δικαίωμα να είναι υπέρ ή κατά της τάδε επένδυσης. Όταν είσαι κατά όλων τότε είναι πολιτική επιλογή.
Πολιτική επιλογή είναι και το ακριβώς αντίθετο: Το να είσαι πάντα υπερ σε ότι ονομάζεται "επένδυση".Δυστυχώς για όλους μας, ο καπιταλισμός στην Ελλάδα είναι παρασιτικός και κρατικοδίαιτος κατά 99%. Ελάχιστοι δημιουργούν πραγματικά.Το ότι είμαι κατά 99% εναντίον των "επενδύσεων" δεν αποτελεί πολιτική επιλογή, αλλά οφείλεται στο ότι οι φημολογούμενες επενδύσεις είναι στην πραγματικότητα λαμογιές, κλοπές και αρπαχτές.Πάρε τους μεγάλους του χρήματος. Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ που να απόκτησε τον πλούτο του με δουλειά και δημιουργία. Επιδοτήσεις, χάρισμα κρατικής (δλδ δικής μας) περιουσίας και φοροδιαφυγή.Για ποια ιδιωτική πρωτοβουλία και για ποιες επενδύσεις μιλάς; Δώσε μου κι εμένα για 40 χρόνια το μονοπώλιο φαρμάκου, της εμπορίας πετρελαιοειδών και των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών (για να αναφέρω 3 μόνο πασίγνωστα παραδείγματα) και γίνομαι κι εγώ πολυεκατομμυριούχος. Μάλιστα θα κάνω περισσότερες επενδύσεις από τους παραπάνω "κυρίους", γιατί δεν θα τα χώνω σε ομάδες ΠΑΕ / ΚΑΕ και χρεωκοπημένα ΜΜΕ.Αλλά πάρε και τους μικρούς. Ποιος παράγει κάτι, οτιδήποτε; Οι αγρότες καλλιεργούν με γνώμονα τις επιδοτήσεις, οι σουβλακερί και τα χοροπηδάδικα έχουν πλέον γίνει περισσότερα από τους κάτοικους της χώρας. Με βεβαιωμένα ποσοστά φοροδιαφυγής 70% - 90% (δες τις ανακοινώσεις του ΣΔΟΕ).Οι υπόλοιποι είναι είτε δημόσιοι υπάλληλοι είτε τραπεζιτικοί είτε κάθε είδους μεσίτες.Πιστεύεις πραγματικά ότι αποτελεί δημιουργική επένδυση το να πουλάμε σουβλάκια ο ένας στον άλλο - και μάλιστα φοροδιαφεύγοντας;Αν το πιστεύεις αυτό, γιατί μας έχουν χώσει 4 μνημόνια στον ... και πάμε για 5ο;Αν οι σουβλακερί αποτελούσαν επένδυση, θα έπρεπε με τόσες που διαθέτουμε να δανείζουμε εμείς την Μέρκελ.Την θυμάται κανείς την Αμφίπολη, τότε που ο σαμαράς την είχε κάνει πρωτοσέλιδο παντού; Με το που βγήκαν οι ανακοινώσεις έγιναν 4.000 αιτήσεις για σουβλατζήδικα.Όλο το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο συνοψίζεται σε μια λέξη: αρπαχτή.Όταν ο έλληνας δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, ονειρεύεται να ανοίξει σουβλατζήδικο δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο, γήπεδο ή παραλία.Δεν είμαι λοιπόν εγώ εκείνος που αντιτίθεται στις επενδύσεις. Οι επενδύσεις είναι εκείνες που δεν αξίζουν το όνομα.Υ.Γ. Δεν έχω απολύτως καμμία αντίρρηση για μια επένδυση που θα παράγει το οτιδήποτε, με σεβασμό στο περιβάλλον, με πλήρη τήρηση των νόμων (ιδίως των φορολογικών) και αν δεν βασανίζει ζώα.Αν μου δείξεις μια τέτοια (βιώσιμη) επένδυση στην Ελλάδα, θα τρέξω να την υλοποιήσω και θα σε πάρω και συνεταίρο ;-)
Το ξέρεις ότι λες ο,τι νάναι αλλά απλά δεν μπορώ να απαντώ σε σεντονια;Από την Ελβετία και τους τραπεζικούς της (σ.σ. η Ελβετία έχει δύο εκατομμύρια λιγότερους κατοίκους και ο τραπεζικός της κλάδος δεν έχει ανάγκη από καταστήματα σε κάθε γωνιά όπως ηταν ο ελληνικός πριν την κριση διότι έκανε λιανική τραπεζικη) μέχρι τα σουβλατζίδικα (που δεν είναι επένδυση αλλά αυτοαπασχοληση διότι κάπου πρέπει να δουλεύει ο κόσμος αν δεν υπάρχουν μεγαλοι εργοδότες που να απορροφούν μαζικά ανεργια) λες άσχετα πράγματα. Το μόνο που λέω είναι ότι αν θες να μην έχεις ανεργία ή παρασιτισμό πρέπει να έχεις ανταγωνισμό εργοδοτών. Οι εργοδότες λέγονται και επενδυτές. Αυτό είπα.