ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Για κατασκοπεία θα δικαστεί ο Γερμανός που φωτογράφιζε στρατόπεδα στην Κω

Για κατασκοπεία θα δικαστεί ο Γερμανός που φωτογράφιζε στρατόπεδα στην Κω Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για κατασκοπεία θα δικαστεί αύριο, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δωδεκανήσου, ο 69χρονος Γερμανός, που είχε συλληφθεί πριν από τέσσερα χρόνια στην Κω.

Πρωτόδικα, το 2016, ο άνδρας είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια κάθειρξης - ποινή που του είχε επιβληθεί ομόφωνα από το δικαστήριο και στην οποία άσκησε έφεση. 

Ο 69χρονος συνελήφθη στις 15 Οκτωβρίου του 2014 αφού προσέγγισε με αυτοκίνητο ένα στρατιωτικό φυλάκιο στο νησί της Κω και το φωτογράφισε εξωτερικά.

Το τμήμα ασφάλειας του νησιού εντόπισε το ίδιο απόγευμα τον 69χρονο, στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι κιάλια, μία διόπτρα και τρεις κάρτες μνήμης φωτογραφικής μηχανής.

Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, κατασχέθηκαν δύο ατζέντες και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, ένας τουριστικός χάρτης με χειρόγραφες σημειώσεις, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένα tablet, πέντε USB Sticks, δύο κασέτες βιντεοκάμερας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στις χειρόγραφες σημειώσεις υπήρχαν καταγεγραμμένες συντεταγμένες που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημοσίων υπηρεσιών και κτιρίων της Κω.

Ο Γερμανός διέμενε στην Κω τα τελευταία δύο χρόνια.

Αν και αρχικά του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, τα νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο ανέτρεψαν την υπόθεση καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η rodiaki.gr, το υλικό ήταν ιδιαιτέρως επιβαρυντικό και για αυτό βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Αιτιολογώντας την πρωτόδικη απόφαση του, ο πρόεδρος της έδρας είχε πει μεταξύ άλλων πως ελήφθη υπόψη η δυνητική βλάβη στην ασφάλεια του κράτους και οι πιθανοί αποδέκτες αυτών των πληροφοριών.

«Αν οι πληροφορίες αυτές ήταν λιγότερο ή περισσότερο απόρρητες, αυτό δεν ενδιαφέρει το δικαστήριο, διότι σε κάθε περίπτωση μπορούν να επιφέρουν βλάβη στη χώρα» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ