Υπόθεση Κατσιφά: Στο αλβανικό ΥΠΕΞ κλήθηκε η Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα

Υπόθεση Κατσιφά: Στο αλβανικό ΥΠΕΞ κλήθηκε η Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα Facebook Twitter
0

Ο θάνατος του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσιφά έχει προκαλέσει αναστάτωση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Απόψε το βράδυ η Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα, Ελένη Σουράνη, εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας. 

Οι Αλβανοί αξιωματούχοι είπαν στην Ελληνίδα πρέσβειρα πως μόνο η αλβανική δικαιοσύνη είναι αρμόδια να ερευνήσει την υπόθεση. Η αντίδραση αυτή έρχεται λίγο μετά την είδηση πως και οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές θα διεξάγουν έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του Κατσιφά. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, στην πρέσβειρα ανακοινώθηκε η «ξεκάθαρη θέση των Αλβανικών αρχών όσον αφορά το εν λόγω θέμα».

Το αλβανικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «στην πρέσβειρα ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την Αλβανική Εισαγγελία». «Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας» τονίζεται.

«Το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση για σύνεση και αποφυγή πολιτικών και διπλωματικών παρεξηγήσεων για το θέμα αυτό, εξασφαλίζοντας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ελληνικής ιθαγένειας χωρίς διακρίσεις» προσθέτουν τα Τίρανα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ