Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τρία νηπιαγωγεία και δύο δημοτικά στο Ηράκλειο της Κρήτης.

 

Όπως ανακοινώθηκε, το κλείσιμο των σχολείων θα γίνει για προληπτικούς λόγους που σχετίζονται με τη φωτιά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, στη Λεωφόρο Κνωσού.

 

Με απόφαση της αρμόδιας αντιδημαρχείας του δήμου Ηρακλείου, τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν αύριο είναι το  51ο, το 72ο και το 78ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου καθώς και το 20ο και 56ο δημοτικό σχολείο.

 

Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, μετέβη στην Κρήτη κλιμάκιο του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται ζητήματα φοιτητικής μέριμνας με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δημήτρη Ζέρβα.

 

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στους χώρους του πανεπιστημίου σήμερα έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές.

 

Στο Ηράκλειο θα μεταβεί και ο υπουργός. Εκεί, αύριο, σύμφωνα με πληροφόρηση από το υπουργείο, αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του πανεπιστημίου, την άμεση βοήθεια στους φοιτητές που επλήγησαν, για τη στέγασή τους και την αποκατάσταση των καταστροφών στις εστίες.

 

Επίσης, αύριο ο κ. Γαβρόγλου θα συναντηθεί με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων και άλλους φορείς της πόλης.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ