ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη ΔΕΘ με πράκτορες του FBI και της CIA

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη ΔΕΘ με πράκτορες του FBI και της CIA Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν οι αστυνομικές αρχές στη συμπρωτεύουσα, ενόψει της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, στους προπαρασκευαστικούς σχεδιασμούς συμμετείχαν αξιωματικοί του FBI στους οποίους δόθηκε ακόμα και το δικαίωμα εποπτείας σε κέντρα επιχειρήσεων και πρόσβαση στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. 

Από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, στελέχη της CIA και του FBI θα βρίσκονται επί ποδός στην πόλη, ενώ η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου "USS Mount Whitney" θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι ΗΠΑ θα εκπροσωπηθούν σε ανώτατο βαθμό από τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος.

Όπως αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη της Ελληνικής Αστυνομίας τα μέτρα θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά ώστε να μην συμβεί κανένα σοβαρό επεισόδιο που θα μπορούσε να αμαυρώσει την Έκθεση. 

Εκτός από τις συνδικαλιστικές ενώσεις και τις συλλογικότητες, η αστυνομία αναμένεται να βρεθεί φέτος αντιμέτωπη και με Μακεδονικές Ενώσεις που εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών. 

Πολυεθνικοί κολοσσοί όπως το Facebook, η Google, η Μicrosoft και η Lockheed Martin στήνουν ήδη τα περίπτερά τους και η φετινή έκθεση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας με συμμετοχή 1.500 εκθετών.

Οι διοργανωτές περιμένουν θα καταρριφθεί το περσινό ρεκόρ των 264.000 επισκεπτών.

Ελλάδα
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Θα έπρεπε να χαιρόμαστε που η ΔΕΘ ανακτά και πάλι την χαμένη της αίγλη, ωστόσο δεν λείπουν τα κακεντρεχή σχόλια από αρκετούς μόνο και μόνο επειδή τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ (δεν επιλέχθηκε τυχαία, η Ελλάδα ούτως ή άλλως πλέον πολύ κοντά της και ειδικά η Κυβέρνηση δεν το κρύβει και επιδίωξε νάναι αυτή η χώρα η φετινή μετά την επίσης ορθή και πετυχημένη απόφαση για την Κίνα το 2017 η οποία σε λίγα έτη θάναι πολύτιμη σύμμαχος) και επειδή κυβερνάνε αυτοί που κυβερνάνε. Τα τελευταία έτη ξεκίνησε η Έκθεση να παίρνει και πάλι τα πάνω της οπότε μπράβο στους εμπλεκόμενους σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, διοργανωτές, πολιτικούς, επιχειρηματίες κτλπ. Φαίνεται φέτος θάναι το αποκορύφωμα της 20ετίας. Και φυσικά θαχει και πολιτική χροιά όπως από ανέκαθεν, ανεξαρτήτως κόμματος. Όπως και από ανέκαθεν υπήρχε σχετικά ισχυρή αστυνομική δύναμη.Μην νομίζετε όμως κάποιοι (της ΝΔ κυρίως) πως όοολα αυτά τα μέτρα ασφαλείας είναι για τον Έλληνα Πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Ειδικά η CIA και το FBI. Έχει πάει/πηγαίνει και σε μέρη για ομιλίες με σαφώς λιγότερη φύλαξη. Για Ελλάδα μιλάμε, δεν έχουμε τον Πλανητάρχη. Στην Θεσσαλονίκη όμως θα είναι βασικός Υπουργός των ΗΠΑ, άλλα πολιτικά μέλη, μεγαλοεπιχειρηματίες και τα top στελέχη των εταιριών που "κυβερνούν" τον κόσμο ολόκληρο οπότε ασφάλεια και επίδειξη δύναμης είναι αυτονόητα. Εξ ου και το πολεμικό τους πλοίο που για καθαρά συμβολικό λόγο το στέλνουν Θεσσαλονίκη, για να θυμίζουν στον κόσμο ποιοι είναι....
Το όλο σόου που θα στηθεί στο επίνειο των δύο Μακεδονιών (την Θεσσαλονίκη, δηλαδή) σχετίζεται σχεδον αποκλειστικά με την επερχόμενη συμφωνία: Οι Αμερικανοί στέλνουν μήνυμα στους Ρώσους σχετικά με το ποιοί θα κάνουν κουμάντο από εδώ κι εμπρός σε Βόρεια και Νότια Μακεδονία. Ο Τσίπρας είναι απλώς ο οικοδεσπότης, που ελπίζει να έχει προπαγανδιστικά οφέλη για την επερχόμενη προεκλογική περίοδο. "Το παιδί έκανε την επανάστασή του" και τώρα είναι σοσιαλδημοκράτης (Αντρέας και Σημίτης σε οικονομική συσκευασία). Αποδέκτες του μηνύματος του Τσίπρα οι πσσοκτζήδες (τώρα βρίσκεται στην Κρήτη για τσικουδιές, απ´ότι βλέπω σε άλλο άρθρο). Όσο για την οικονομία, μακάρι να αρκούσε η βούληση μιας κυβέρνησης και η "διαχείριση συμβόλων" για να αντιστραφεί το κλίμα.