Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν οι αστυνομικές αρχές στη συμπρωτεύουσα, ενόψει της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, στους προπαρασκευαστικούς σχεδιασμούς συμμετείχαν αξιωματικοί του FBI στους οποίους δόθηκε ακόμα και το δικαίωμα εποπτείας σε κέντρα επιχειρήσεων και πρόσβαση στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. 

 

Από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, στελέχη της CIA και του FBI θα βρίσκονται επί ποδός στην πόλη, ενώ η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου "USS Mount Whitney" θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

 

Οι ΗΠΑ θα εκπροσωπηθούν σε ανώτατο βαθμό από τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος.

 

Όπως αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη της Ελληνικής Αστυνομίας τα μέτρα θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά ώστε να μην συμβεί κανένα σοβαρό επεισόδιο που θα μπορούσε να αμαυρώσει την Έκθεση. 

 

Εκτός από τις συνδικαλιστικές ενώσεις και τις συλλογικότητες, η αστυνομία αναμένεται να βρεθεί φέτος αντιμέτωπη και με Μακεδονικές Ενώσεις που εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών. 

 

Πολυεθνικοί κολοσσοί όπως το Facebook, η Google, η Μicrosoft και η Lockheed Martin στήνουν ήδη τα περίπτερά τους και η φετινή έκθεση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας με συμμετοχή 1.500 εκθετών.

 

Οι διοργανωτές περιμένουν θα καταρριφθεί το περσινό ρεκόρ των 264.000 επισκεπτών.