Στο σκοτάδι παραμένει η Ύδρα - Η Δούρου ζητά να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Στο σκοτάδι παραμένει η Ύδρα - Η Δούρου ζητά να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Facebook Twitter
1

Στο σκοτάδι παραμένει βυθισμένη η Ύδρα, καθώς από τις 05:30 το πρωί της Κυριακής δεν κατέστη δυνατόν να αποκατασταθεί η βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, εισηγήθηκε να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης είχε άμεση συνέπεια και στην υδροδότηση του νησιού, αφού δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια.

Μετά από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής και κατόπιν εντολής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, διατέθηκε η υδροφόρα ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού.

Η υδροφόρα καταπλέει τις επόμενες ώρες στη νήσο Ύδρα για την κάλυψη αναγκών υδροδότησης της νήσου.

Η πολύωρη διακοπή στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει απανωτά προβλήματα, αφού τα καταστήματα δεν μπορούν πρακτικά να λειτουργήσουν, εμπορεύματα τίθενται ήδη σε κίνδυνο αλλοίωσης, ενώ δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που αναζητούν τρόπο για να φύγουν από το νησί.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε νωρίτερα στο twitter ο δημοσιογράφος του ΣΚΑϊ, Νίκος Υποφάντης, οι κάτοικοι της Ύδρας ζητούσαν αφενός να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφετέρου να δρομολογηθούν πλοία ώστε όσοι θέλουν να μπορέσουν να φύγουν από το νησί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν αρκετοί αγανακτισμένοι τουρίστες που αναζητούν εισιτήρια για να φύγουν από το νησί.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σχετική ανακοίνωσή του, διευκρίνισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, από το πρωί έχει επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ Ναυπλίου και τον Διευθυντή καθώς και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Ύδρας, ζητά την κατανόηση των επαγγελματιών, πολιτών και επισκεπτών καθώς αν και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχουν ασκηθεί πιέσεις, ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, είναι ένα θέμα που δεν έχει προκύψει από υπαιτιότητα του Δήμου Ύδρας.

 
Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια