Πέθανε την Πέμπτη ο Νικόλαος Ταμβάκης, ο κορυφαίος γεωπόνος και κηποτέχνης που συνδέθηκε όσο κανείς άλλος με τον Εθνικό Κήπο της Αθήνας. 

 

Ο Νικόλαος Ταμβάκης, εργάστηκε για τριάντα χρόνια στον Εθνικό Κήπο, από το 1954 έως το 1984, αρχικά ως υπάλληλος και ύστερα ως χαρισματικός διευθυντής του. 

 

Διετέλεσε για αρκετά χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κήπου και υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς μελετητές του.

 

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή από έναν φίλο του που τον αποχαιρέτησε με μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook:

 

 

Το 2016, ο Νικόλαος Ταμβάκης ολοκλήρωσε ένα μνημειώδες λεύκωμα με τίτλο «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ - Ένας Τόπος με μακρά Κηποτεχνική Ιστορία». 

 

«Από το 1956 άρχισα να μαζεύω στοιχεία σχετικά με την ιστορία του Κήπου», θυμόταν ο ίδιος, κατά την παρουσίαση του λευκώματος εκείνη την χρονιά, στην κατάμεστη Παλαιά Βουλή. «Ο ιδρυτής της Εταιρείας Φίλων Εθνικού Κήπου και τότε πρόεδρος, Γιάννης Κωστόπουλος, με ρώτησε: θα τα αφήσεις όλα αυτά να τα πάρει ο άνεμος;»

 

«Εργάστηκα στον Εθνικό Κήπο τριάντα χρόνια και μετά πήρα σύνταξη. Από τότε ασχολούμαι συνέχεια. Ψαχνω ιστορίες, αρχεία. Έχω βρει πολλά στοιχεία και ήδη τώρα γράφω για δεύτερη φορά την ιστορία, λεπτομερώς, του Κήπου, γιατί είναι το πρώτο πάρκο που έγινε στη νεότερη Ελλάδα. Ποιο είναι το περίεργο; Στον ίδιο χώρο στην αρχαία εποχή ήταν το ιερό άλσος του Λυκείου», έλεγε σε παλιότερη συνέντευξή του για το λεύκωμα του, που αποτελεί κατάθεση πολυετούς εμπειρίας αλλά και απόσταγμα βαθιάς αγάπης για τον κήπο στο κέντρο της Αθήνας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr