Οι εθελοντές πυροσβέστες διαψεύδουν τα δημοσιεύματα ότι έμειναν νηστικοί στις πυρκαγιές

Οι εθελοντές πυροσβέστες διαψεύδουν τα δημοσιεύματα ότι έμειναν νηστικοί στις πυρκαγιές Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
0

Ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει τις καταγγελίες που θέλουν τους εθελοντές πυροσβέστες να μένουν νηστικοί, στο πλαίσιο επιχειρήσεων κατάσβεσης της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Ε.Π.Σ.).

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση χαρακτήρισε ανυπόστατα τα δημοσιεύματα καταγγελιών που αναπαράχθηκαν τις τελευταίες ημέρες από ΜΜΕ, ότι εθελοντές πυροσβέστες έμειναν νηστικοί στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής.

  

Επίσης, η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος ξεκαθαρίζει ότι «ο Γιάννης Δαμιανόγλου, ο οποίος εμφανίστηκε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ως ο αρχικά καταγγέλλων του θέματος, προβαίνοντας παράλληλα και σε καταγγελίες για επιχειρησιακά λάθη του Πυροσβεστικού Σώματος δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είναι εθελοντής πυροσβέστης, ούτε διοικητής εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού (όπως παρουσιάστηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή) ούτε γενικότερα εκπρόσωπος των εθελοντών πυροσβεστών».

Στην ίδια ανακοίνωση οι εθελοντές πυροσβέστες εκφράζουν την ειλικρινή λύπη τους και τη συμπαράστασή τους για την καταστροφή της οικίας και της περιουσίας τού Γιάννη Δαμιανόγλου, κατανοώντας τα συναισθήματά του, ωστόσο αναφέρουν πως «οφείλει όταν προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις να είναι πιο προσεκτικός και να διευκρινίζει την όποια άλλη ιδιότητα μπορεί να έχει, καθώς δημιουργείται εσφαλμένη εντύπωση στο κοινό και παραπληροφόρηση».

Ακόμα, απευθύνουν έκκληση στους δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημερώσεις για οποιοδήποτε θέμα αφορά τους εθελοντές πυροσβέστες να επικοινωνούν απευθείας με την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος.

Καταληκτικά, εκφράζουν βαθιά οδύνη και τη συμπαράστασή τους στους οικείους των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς καθώς και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM