Νεκρά τα δίδυμα κορίτσια - Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί

Νεκρά τα δίδυμα κορίτσια - Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί Facebook Twitter
10

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δίδυμων εννιάχρονων κοριτσιών, Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου, που αγνοούνταν από την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η τραγική αυτή εξέλιξη έγινε γνωστή από τον ιδιωτικό ερευνητή της οικογένειας, Γεώργιο Τσούκαλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο κορίτσια βρέθηκαν αγκαλιασμένα με τον παππού και την γιαγιά τους στο Μάτι.

Σήμερα το πρωί, οι γονείς τους βρέθηκαν στο νεκροτομείο της Αθήνας για να παραδώσουν προσωπικά αντικείμενα των κοριτσιών στους ιατροδικαστές προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στη διασταύρωση με το DNA θυμάτων που βρίσκονταν ήδη εκεί.

Πρόκειται για τα δίδυμα κορίτσια που αναζητούσαν οι γονείς τους πιστεύοντας ότι τα είχαν σε βάρκα σε βίντεο που είχε προβληθεί σε τηλεοπτικό δελτίο.

Η υπόθεση των δύο κοριτσιών έγινε πρώτη είδηση στον βρετανικό Τύπο, ενώ για την εξεύρεση τους είχε εκδοθεί Amber Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση στα social media

Τα ίχνη των κοριτσιών χάθηκαν καθώς πήγαιναν με τον παππού και τη γιαγιά στο εξοχικό τους στο Μάτι από την Καλλιθέα, όπου είχαν επισκεφθεί τη μητέρα τους.

Τη Δευτέρα είχαν την τελευταία επικοινωνία στις 18:20 το απόγευμα και έκτοτε ο πατέρας άρχισε μια αγωνιώδη αναζήτηση.

Την επόμενη μέρα υποστήριξε ότι αναγνώρισε τις κόρες του σε βίντεο που προβλήθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό και έδειχνε δύο κοριτσάκια να είναι μαζί με έναν άντρα και να διασώζονται από αλιευτικό σκάφος.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκαν οι αρχές, αλλά αποδείχθηκε ότι τα κορίτσια στο βίντεο δεν είναι τα δίδυμα Φιλιππόπουλου και έτσι οι δίδυμες μπήκαν επισήμως στη λίστα των αγνοουμένων.

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Πολύ κρίμα. Κατά τα άλλα Τσίπρας, Καμμένος, Τόσκας, Σκουρλέτης, Δούρου δεν ζήτησαν ούτε μια συγνώμη. Η κυβέρνηση που επιδίδεται σε ανούσιο κυνήγι μαγισσών (σκάι), μη αστιάζονται στα βασικά προβλήματα και στην τραγωδία που έζησαν οι άνθρωποι .Ο δήμαρχος Μαραθώνα, αυτός ο τύπος που κυνηγούσε το παλιό καθεστώς (τρομάρα του), που ΨΕΥΔΩΣ δήλωσε ότι κάηκε το σπίτι του, που τελικά κάηκε μόνο η εξωτερική πλευρά και μερικά δέντρα που έχει, σήμερα δεν δήλωσε παρών στο δημοτικό συμβούλιο, φοβούμενος την οργή του κόσμου, έδειξε το αληθινό του πρόσωπο. Όλοι σας θα πληρώσετε γι'αυτούς τους θανάτους. Το εύχομαι.Καλό παράδεισο στα 2 κοριτσάκια. Μόλις τώρα λένε ότι ταυτοποίηθηκε και η σορός του 13χρονου Δημήτρη. Τι να πει κανείς....
Τόση οδύνη δεν αντέχεται, το βλέμμα τους θα μας στοιχειώσει για πάντα θυμίζοντας τα χειρότερα χαρακτηριστικά της Ελληνικής πραγματικότητας.
Χωρίς να είμαι καλά-καλά θρήσκος, προσευχόμουν να βρεθούν ζωντανά αυτά τα παιδιά. Θες επειδή η εικόνα εξοικειώνει, θες από τη φόρτιση των ημερών, ή ακόμα επειδή φτάνω σε μια χ ηλικία και αυτοί οι τρισχαριτωμένοι άγγελοι της φωτογραφίας έμοιαζαν πολύ με τις κόρες που θα ήθελα να έχω. Ίσως αν γύριζαν αίσια στο σπίτι τους να έστελνα στο μπαμπά τους από ένα ρουχαλάκι από τη χαρά μου.Τώρα ξέρω ότι κάηκαν ζωντανές. Ξέρω ότι έχασαν η μία την άλλη, με ό, τι αυτό σημαίνει για δυο ομοούσια πλάσματα, που ξεκίνησαν από το ίδιο ζυγωτό και μεγάλωσαν καρμπόν, σαν από ένα χαϊδευτικό, καλόκαρδο και ευεργετικό πείραγμα της μοίρας. Ξέρω ότι έχασαν και τα εννιά τους χρόνια, ηλικία κατά την οποία στις μέρες μας είναι όλα πιθανά και δυνατά. Αφ' ενός είχαν όλο τον καιρό, αν ήθελαν, να γίνουν νομπελίστριες, αφ' ετέρου μέχρι το γήρας τους, στο span της ζωής τους, μπορεί να ανακαλύπταμε και το μυστικό της αθανασίας.Δεν είναι πολιτικό σχόλιο, θα το έλεγα για τον υπεύθυνο ακόμα κι αν ήταν μεθυσμένος οδηγός σε τροχαίο: με εξοργίζει η Συμμορία των Σαλτιμπάγκων που έδινε παχυλούς μισθούς σε δήθεν υπευθύνους πολιτικής προστασίας, που μόνη τους δουλειά ήταν να έχουν προνοήσει ώστε η Σοφία και η Βασιλική να ξέρουν πού να πάνε όταν θα ξέσπαγε η φωτιά στο Μάτι ή αν συνέβαινε το ίδιο στο Διακοφτό, στην Πάργα ή στη Θάσο. Αν τύχει και τους περάσει από το μυαλό ότι φταίνε γι' αυτό το συμπαντικό άδικο, το απωθούν με ταχύτητα κβαντικής διεργασίας και αρχίζουν να αμύνονται ρίχνοντάς τα στον εμπρηστή, στους κατοίκους (που πάντως πλήρωναν φόρους για πολιτική προστασία και σχεδιασμό) και στην κακιά την ώρα.Μακάρι κάποτε να συγχωρήσουμε εαυτούς και αλλήλους.
Μεγάλο κρίμα.Σύμφωνα πάντως με τον κ. Αμβρόσιο, ο Θεός τιμώρησε τους γονείς των παιδιών καίγοντάς τα, επειδή ήταν άθεοι σαν τον Τσίπρα ή απλά ψηφοφόροι του.Μεσαίωνας λέμε και ΑΚΟΜΗ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ !
Αγαπητέ/αγαπητή,Χαλιέσαι για κάποιον που εκφράζει παρανοϊκές απόψεις εκπροσωπώντας (ετσιθελικά) κάτι που ίσως και να μην υπάρχει (η βεβαιότητα ύπαρξης του Θεού a priori πραγματικά με ξεπερνάει, δέχομαι την αναζήτηση πάραυτα). Αποφάσισαν κάποιοι πριν χιλιάδες χρόνια να εγκαθιδρύσουν μια οποιαδήποτε θρησκεία, προσάρμοσαν τα πιστεύω τους σε ένα φανταστικό φίλο που τον είπαν Θεό κι αυτό το μαγαζάκι δουλεύει ανέλπιστα καλά έως και σημερα. Μεσαίωνας και πνευματική ασθένεια είναι η ίδια η θρησκεία, όχι μόνο οι παπάδες που εκφέρουν τέτοιες απόψεις.