Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δίδυμων εννιάχρονων κοριτσιών, Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου, που αγνοούνταν από την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

 

Η τραγική αυτή εξέλιξη έγινε γνωστή από τον ιδιωτικό ερευνητή της οικογένειας, Γεώργιο Τσούκαλη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο κορίτσια βρέθηκαν αγκαλιασμένα με τον παππού και την γιαγιά τους στο Μάτι.

 

Σήμερα το πρωί, οι γονείς τους βρέθηκαν στο νεκροτομείο της Αθήνας για να παραδώσουν προσωπικά αντικείμενα των κοριτσιών στους ιατροδικαστές προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στη διασταύρωση με το DNA θυμάτων που βρίσκονταν ήδη εκεί.

 

Πρόκειται για τα δίδυμα κορίτσια που αναζητούσαν οι γονείς τους πιστεύοντας ότι τα είχαν σε βάρκα σε βίντεο που είχε προβληθεί σε τηλεοπτικό δελτίο.

 

Η υπόθεση των δύο κοριτσιών έγινε πρώτη είδηση στον βρετανικό Τύπο, ενώ για την εξεύρεση τους είχε εκδοθεί Amber Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση στα social media

 

Τα ίχνη των κοριτσιών χάθηκαν καθώς πήγαιναν με τον παππού και τη γιαγιά στο εξοχικό τους στο Μάτι από την Καλλιθέα, όπου είχαν επισκεφθεί τη μητέρα τους.

 

Τη Δευτέρα είχαν την τελευταία επικοινωνία στις 18:20 το απόγευμα και έκτοτε ο πατέρας άρχισε μια αγωνιώδη αναζήτηση.

 

Την επόμενη μέρα υποστήριξε ότι αναγνώρισε τις κόρες του σε βίντεο που προβλήθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό και έδειχνε δύο κοριτσάκια να είναι μαζί με έναν άντρα και να διασώζονται από αλιευτικό σκάφος.

 

Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκαν οι αρχές, αλλά αποδείχθηκε ότι τα κορίτσια στο βίντεο δεν είναι τα δίδυμα Φιλιππόπουλου και έτσι οι δίδυμες μπήκαν επισήμως στη λίστα των αγνοουμένων.