«Σκέφτομαι να αυτοκτονήσω» - Προαναγγελία της τραγωδίας από τον 15χρονο και νέες μαρτυρίες για ξυλοδαρμό

«Σκέφτομαι να αυτοκτονήσω» - Προαναγγελία της τραγωδίας από τον 15χρονο και νέες μαρτυρίες για ξυλοδαρμό Facebook Twitter
0

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της αυτοκτονίας του 15χρονου στην Αργυρούπολη έρχονται στο φως την ίδια μέρα που αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις.

Η υπόθεση έχει απασχολήσει το Πανελλήνιο και την ίδια ώρα οι αρχές θέλουν να κινηθούν διακριτικά μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να σχηματιστεί μια πρώτη εικόνα.

Οι καταθέσεις, τα προσωπικά ημερολόγια, οι σημειώσεις, οι λογαριασμού του ανήλικου αυτόχειρα και όλες οι μαρτυρίες είναι για την ώρα στο μικροσκόπιο.

Σήμερα αποκαλύπτεται πως ο μαθητής ο οποίος απαγχονίστηκε στο σπίτι του είχε προαναγγείλει την αυτοκτονία του σε ένα από τα σημειώματά του.

Τα σημειώματα που βρέθηκαν στο δωμάτιό του εξετάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έναν εξαίρετο μαθητή με ιδιαίτερες ανησυχίες, ο οποίος κρατούσε σημειώσεις ως ημερολόγιο τους τελευταίους μήνες και εκεί κατέγραφε τα συναισθήματα και τις σκέψεις του.

Σε ένα από αυτά τα σημειώματα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αναφερόταν στην «κοινωνική αδικία της ζωής», σημειώνοντας πως «σκέφτομαι να αυτοκτονήσω», ενώ σε άλλα έγραφε ότι «είμαι καλά» και σε άλλα «δεν είμαι καλά».

Σήμερα αναμένεται σταδιακά να καταθέσουν εκτός από γονείς και καθηγητές, συμμαθητές αλλά και φίλοι του 15χρονου.

Τελευταίοι αναμένεται να καταθέσουν οι έξι νεαροί τους οποίος ο έφηβος κατονόμασε στο σημείωμα αυτοκτονίας. Κατά τις καταθέσεις αναμένεται να υπάρξει και συμμετοχή ψυχολόγων.

Την ίδια ώρα, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έγινε και τα αποτελέσματά της αναμένεται να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα σχετικά με το αν είχε πέσει ή όχι θύμα σχολικού εκφοβισμού, αλλά και για το τι τον ώθησε στο απονενοημένο διάβημα.

Ωστόσο, ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρει πως υπάρχει προβληματισμός για το αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για ώθηση σε αυτοχειρία, καθώς για να υπάρξει ηθική αυτουργία, πρέπει να υπάρξουν αποδείξεις για την κίνηση σε αυτήν την πράξη.

Οι φίλοι του μαθητή πάντως έχουν μιλήσει για bullying και φέρονται να έχουν περιγράψει και περιστατικά.

Τελευταία μαρτυρία εμφανίζει τον μαθητή να έχει ξυλοκοπηθεί δύο εβδομάδες πριν την αυτοκτονία σε μια πλατεία της Αργυρούπολης από μαθητή του ίδιου σχολείου για ασήμαντη αφορμή.

Σύμφωνα με όσα λένε φίλοι του στο Πρώτο Θέμα, το παιδί καθόταν με τις φίλες του σε ένα παγκάκι. Ακριβώς απέναντι ήταν μία παρέα τριών αγοριών. Ένα από παιδί τη δεύτερη παρέα σηκώθηκε και κινήθηκε απειλητικά προς το σημείο όπου ήταν η πρώτη. Ρώτησε το παιδί "γιατί με κοιτάς" και στη συνέχεια τον χτύπησε με κλωτσιά και γροθιά. Το θύμα με το πρόσωπο ματωμένο αλλά και με καταρρακωμένη τη ψυχολογία, αποχώρησε από την πλατεία.

Αυτόπτης μάρτυρας στο επεισόδιο, από το φιλικό περιβάλλον του θύματος, δήλωσε ότι ο φίλος του όχι μόνο δεν προκάλεσε, αλλά προσπάθησε να αποφύγει τον καυγά. Όμως, όπως φαίνεται, ο θύτης έψαχνε αφορμή.

«Τα άλλα παιδιά κάθονταν ακριβώς απέναντι και αναγκαστικά ο φίλος μου κοίταγε προς τα εκεί. Πού να κοιτάξει; Και ο άλλος "τα πήρε" και του πούλησε μαγκιά. Ο φίλος μου σηκώθηκε να φύγει. Και τότε ο άλλος τον χτύπησε« είπε χαρακτηριστικά άτομο που ήταν παρών στο επεισόδιο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM