ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ξαφνικές εξορμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και αυστηροί έλεγχοι για την κακοποίηση ζώων

Ξαφνικές εξορμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και αυστηροί έλεγχοι για την κακοποίηση ζώων Facebook Twitter
0

Πρόσφατα τροχονόμοι έκαναν ξαφνική εξόρμηση στους δρόμους της Αθήνας για να εντοπίσουν οδηγούς που χρησιμοποιούν αντικανονικά το κινητό τους τηλέφωνο κατά την οδήγηση με αποτέλεσμα σε μια μόνο μέρα να βεβαιωθούν συνολικά 259 σχετικές παραβάσεις.

Αυτό που πέτυχε η Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία δεν απέχει και πολύ, αφού κατόρθωσε να «καθιερώσει» αντίστοιχους, συστηματικούς ελέγχους της αστυνομίας σχετικά με παραβιάσεις πάνω στη νομοθεσία για τα ζώα. 

Με αφορμή τα αναρίθμητα πλέον περιστατικά κακοποίησης ζώων, τα δεκάδες αδέσποτα στους δρόμους, και τις συνεχείς καταγγελίες του κόσμου για παντελή απουσία παρέμβασης των αρχών για να βελτιωθεί η κατάσταση, η Π.Φ.Π.Ο. αποφάσισε να αναλάβει δράση, πιέζοντας για δραστικότερες ενέργειες από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. πάνω στο ζήτημα.

Συγκεκριμένα η Π.Φ.Π.Ο. απέστειλε στην ΕΛ.ΑΣ. επιστολή με δύο αιτήματα που στόχο έχουν την ακόμη καλύτερη και αποδοτικότερη συνδρομή των αστυνομικών αρχών σε θέματα κακοποίησης ζώων αλλά και στην πρόληψη για μη δημιουργία περισσότερον αδέσποτων. Και η ΕΛ.ΑΣ. τα έκανε δεκτά. 

Ξαφνικές εξορμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και αυστηροί έλεγχοι για την κακοποίηση ζώων Facebook Twitter

Το πρώτο αίτημα της Ομοσπονδίας αφορά στους στόχους που περιλαμβάνονται κάθε χρόνο στην αντεγκληματική πολιτική της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε στους στόχους για το 2019 να συμπεριληφθούν τα θέματα κακοποίησης ζώων ώστε να κινείται η αυτεπάγγελτη διαδικασία, και να μην γίνεται μόνο κατόπιν καταγγελιών. 

«Θέλουμε οι αστυνομικοί από μόνοι τους να επιλαμβάνονται αυτεπάγγελτα του θέματος, επιθυμώντας να πιάσουν τους στόχους που ορίζονται κάθε χρόνο, προκειμένου για παράδειγμα να προαχθούν. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούμε πως πλέον θα περιοριστούν έτσι και τα περιστατικά κακοποιήσεις ζώων», εξηγεί στο LIFO.gr η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Το δεύτερο αίτημα αφορά στη θέσπιση «Εβδομάδας Παράβασης της Νομοθεσίας για τα Ζώα». Όπως εξηγεί η κ. Μπομπολάκη, κάθε εβδομάδα ορίζεται ως εβδομάδα μιας συγκεκριμένη παράβασης, οπότε οι έλεγχοι είναι πιο εντατικοί και στοχευμένοι για αυτό το διάστημα, αφορώντας για παράδειγμα παραβάσεις σχετικά με τη ζώνη ασφαλείας ή την ομιλίας στο κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση. 

Αυτό που κατάφερε η Π.Φ.Π.Ο. είναι να πει η ΕΛ.ΑΣ. το «Ναι» στη θέσπιση εβδομάδας που θα αφορά παραβάσεις στη νομοθεσία για τα αδέσποτα. «Για παράδειγμα θα γίνονται πιο εντατικοί έλεγχοι για τα τσιπάκια και θα επιβάλλονται άμεσα κυρώσεις. Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καλούμε τους ιδιοκτήτες να τοποθετούν τσιπάκια στα ζώα τους, όχι μόνο για όταν χαθούν, αλλά κυρίως επειδή έτσι μειώνονται οι πιθανότητες εγκατάλειψης άρα περιορίζεται ο αριθμός των αδέσποτων», επισημαίνει η κ. Μπομπολάκη. 

Η ένταξη των εγκλημάτων κατά των ζώων επίσημα πλέον στην αντεγκληματική πολιτική της ΕΛ.ΑΣ. για το 2019 αλλά και οι δράσεις για την πρόληψη στην κατεύθυνση της μη δημιουργίας νέων αδέσποτων θα αποτελέσουν κομβικό βήμα για την ευόδωση των στόχων της Ομοσπονδίας μας για την προστασία των ζώων. 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM