Τη φροντίδα τριών ορφανών αρκούδων που βρέθηκαν στη Βουλγαρία, ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες ο «Αρκτούρος».

 

Πρόκειται για τρία αρκουδάκια (δύο αρσενικά και ένα θηλυκό), μόλις λίγων μηνών, που είναι αδέρφια και χάθηκαν για άγνωστο λόγο από τη μητέρα τους.

 

Τα τρία ζώα, βρέθηκαν κοντά στο χωριό Batounci της Βουλγαρίας από κατοίκους του, οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

 

Τη φροντίδα τους ανέλαβε προσωρινά η φιλοζωική οργάνωση «Four Paws», που τα φιλοξένησε σε καταφύγιο για αρκούδες χορεύτριες στην Belitsa.

 

Εκεί έμειναν για μερικές εβδομάδες σε ξεχωριστό χώρο από τα υπόλοιπα ζώα ώστε να μην έρχονται σε επαφή με ανθρώπους. Κατόπιν, η διεθνής οργάνωση επικοινώνησε με τον «Αρκτούρο» ο οποίος έχει πλέον αναλάβει την φροντίδα τους για μερικούς μήνες με στόχο την επανένταξή τους στα βουνά της Βουλγαρίας, όπως άλλωστε ορίζει το διεθνές πρωτόκολλο.

 

Τα αρκουδάκια αυτά έρχονται να προστεθούν στα δύο, που φιλοξενούνται ήδη στις ειδικές εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου», στον Αετό Φλώρινας.

 

 

 

Τα τρία αρκουδάκια έχουν ήδη τα δικά τους ονόματα. Το ένα λέγεται Jonas που σημαίνει περιστέρι, το θηλυκό πήρε το όνομα Radostina που σημαίνει χαρούμενη, ενώ το τρίτο και πιο μικρόσωμο από τα αδέρφια του, ονομάστηκε από τους φροντιστές του στη Βουλγαρία Mitko, που σημαίνει μικρός.

 

Είναι αρκετά ζωηρά και παιχνιδιάρικα και η ενσωμάτωσή τους στο χώρο που ήδη φιλοξενούνται ο Λουίτζι και η Σοφία ήταν πολύ ομαλή.

 

Τα πέντε αρκουδάκια παίζουν συνεχώς και διεκδικούν με δύναμη το φαγητό τους κάθε φορά. Μάλιστα ήδη δείχνουν να προτιμούν τα φρούτα και τα λαχανικά από το γάλα, σημάδι αρκετά θετικό για την επανένταξή τους.

 

Εφόσον όλα εξελιχθούν καλά, ο «Αρκτούρος» θα τα επανεντάξει στη Βουλγαρία έως την άνοιξη του επόμενου έτους.

 

Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση επανένταξης που θα πραγματοποιήσει στο εξωτερικό ο «Αρκτούρος», η επιστημονική ομάδα του οποίου έχει αποκτήσει σχετική εμπειρία και τεχνογνωσία από τις αντίστοιχες που έχει υλοποιήσει στην Ελλάδα στο παρελθόν.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο «Αρκτούρος» είναι η μοναδική οργάνωση στα νότια Βαλκάνια που διατηρεί Πρόγραμμα Επανένταξης Ορφανών Αρκούδων.

 

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που δημιουργεί η οργάνωση με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

Πηγή: Αρκτούρος

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr