Αθωώθηκαν οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στον Εβρο

Αθωώθηκαν οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στον Εβρο Facebook Twitter
0

Αθώοι κρίθηκαν οι δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι από το Μονομελές Πλημελλιοδικείο Ορεστιάδας, όπου οδηγήθηκαν με την κατηγορία της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, μετά την σύλληψη τους το απόγευμα της Παρασκευής, στο χωριό Πραγγί Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, οι δημοσιογράφοι, ένας άνδρας 31 ετών και μία γυναίκα 32 ετών που εργάζονται στο γερμανικό δίκτυο ARD, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την 16η Μεραρχία Πεζικού.

Έτσι προχώρησαν στην σύλληψη τους και τους προσήγαγαν στο Α.Τ Διδυμοτείχου.

Το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο όπου και δικάστηκαν.

Όπως υποστήριξαν οι ίδιοι, ετοίμαζαν ένα ντοκιμαντέρ για το κανάλι ARD, με θέμα τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες επιστρέφοντας από την Γερμανία, μέσω της Ελλάδας και του ποταμού Έβρου, στις πατρίδες τους.

Ισχυρίστηκαν ότι δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική σήμανση και μόλις αντιλήφθηκαν την δεύτερη αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αλλά στο μεταξύ συνελήφθησαν απ' τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, μέσω διερμηνέα που ορίστηκε αλλά και του δικηγόρου τους, τόνισαν ότι δεν είχαν κανέναν δόλο και ότι βρέθηκαν κατά λάθος στην απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Το δικαστήριο πείστηκε για τους ισχυρισμούς τους, κρίνοντας την αθώωσή τους.

Αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι και όπως δήλωσαν θα αναχωρήσουν άμεσα για τη Γερμανία.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM