Αθώοι κρίθηκαν οι δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι από το Μονομελές Πλημελλιοδικείο Ορεστιάδας, όπου οδηγήθηκαν με την κατηγορία της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, μετά την σύλληψη τους το απόγευμα της Παρασκευής, στο χωριό Πραγγί Διδυμοτείχου.

 

Σύμφωνα με το evros-news.gr, οι δημοσιογράφοι, ένας άνδρας 31 ετών και μία γυναίκα 32 ετών που εργάζονται στο γερμανικό δίκτυο ARD, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την 16η Μεραρχία Πεζικού.

 

Έτσι προχώρησαν στην σύλληψη τους και τους προσήγαγαν στο Α.Τ Διδυμοτείχου.

 

Το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο όπου και δικάστηκαν.

 

Όπως υποστήριξαν οι ίδιοι, ετοίμαζαν ένα ντοκιμαντέρ για το κανάλι ARD, με θέμα τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες επιστρέφοντας από την Γερμανία, μέσω της Ελλάδας και του ποταμού Έβρου, στις πατρίδες τους.

 

Ισχυρίστηκαν ότι δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική σήμανση και μόλις αντιλήφθηκαν την δεύτερη αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αλλά στο μεταξύ συνελήφθησαν απ' τους αστυνομικούς.

 

Σύμφωνα με το evros-news.gr, μέσω διερμηνέα που ορίστηκε αλλά και του δικηγόρου τους, τόνισαν ότι δεν είχαν κανέναν δόλο και ότι βρέθηκαν κατά λάθος στην απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

 

Το δικαστήριο πείστηκε για τους ισχυρισμούς τους, κρίνοντας την αθώωσή τους.

 

Αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι και όπως δήλωσαν θα αναχωρήσουν άμεσα για τη Γερμανία.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr